Diego Maradonan muistohetkeä protestoinut pelaaja kertoo saaneensa tappouhkauksia

© Kuva: Getty Images

Espanjalainen Paula Dapena kertoo saaneensa tappouhkauksia, koska hän protestoi Diego Maradonan muistolle järjestettyä minuutin hiljaista hetkeä vastaan.

Viajes Interriasia edustava Dapena, 24, istuutui viime lauantaina ystävyysottelussa maahan ja käänsi selkänsä toiseen suuntaan, kun muut pelaajat kunnioittivat argentiinalaislegendan muistoa minuutin hiljaisella hetkellä. Maradona menehtyi viime viikon keskiviikkona 60 vuoden iässä.

Dapena sanoi, että hänen tekonsa oli mielenosoitus perheväkivaltaa vastaan. Maradonaa syytettiin kotiväkivallasta vuonna 2014, kun julkisuuteen levisi video, jossa hän vaikutti lyövän silloista tyttöystäväänsä. Maradona kiisti syytökset, eikä häntä kohtaan nostettu syytteitä.

Maradonan kuolinpäivänä vietettiin kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Dapenan mukaan hän olisi toiminut arvojaan vastaan ja ”tekopyhästi”, jos hän olisi osallistunut hiljaiseen hetkeen.

– Minun lisäksi myös joukkuekavereitani on ahdisteltu sosiaalisessa mediassa, sanoi Dapena ESPN:n mukaan.

– Olemme myös saaneet tappouhkauksia ja viestejä, joissa sanotaan esimerkiksi: ”Aion selvittää kotiosoitteesi, tulla sinne ja murtaa jalkasi”.

– Tuntuu tekopyhältä pitää minuutin hiljainen hetki Maradonalle, joka tunnettiin pahoinpitelijänä, kun sellaista ei pidetä naisiin kohdistuvalle väkivallalle. Se [Maradonan kuolema] jätti täysin varjoonsa sen päivän.

– Minuutin hiljaisuuteen osallistuminen ja hänen kunnioittamisensa olisi ollut arvojani vastaan. En pystynyt siihen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.