Robinho muistetaan etenkin ajastaan Real Madridissa, Manchester Cityssä ja AC Milanissa.

36-vuotias pallotaituri pelasi A-maajoukkueurallaan sata ottelua Brasilian paidassa ja oli voittamassa Copa Américaa kesällä 2007.

Robinhon ura on ollut kuitenkin jyrkässä laskussa jo vuosien ajan. Viimeiset vuodet ovat sujuneet Turkissa ja kotimaassa Brasiliassa. Tällä hetkellä Robinho on työtön.

Raiskaussyyte on haitannut merkittävästi pelaajan uraa.

Robinho sai hiljattain yhdeksän vuoden vankilatuomion syyllistyttyään joukkoraiskaukseen Milanossa tammikuussa 2013. Robinho ystävineen juotti 23-vuotiaan albanialaisnaisen humalaan, jonka jälkeen raiskasivat hänet milanolaisessa yökerhossa.

Robinhon lisäksi myös pelaajan ystävä Ricardo Falco sai niin ikään yhdeksän vuoden mittaisen vankilatuomion.

– Tämä tuomio on esimerkki naisille siitä, että yhteiskunta toimii tarvittaessa, albanialaisnaisen asianajaja Jacopo Gnocchi totesi italialaismedioille.

Robinho kommentoi tapausta Jairo Chagasin kanssa käymässään keskustelussa. Chagas oli paikan päällä esiintymässä milanolaisessa yökerhossa, kun Robinho raiskasi ystävineen albanialaisnaisen. Brasilialaismedia Globoesporte julkaisi Robinhon kommentit.

– Minua ei kiinnosta tämä pätkääkään. Se nainen oli niin kovassa humalassa, ettei hän edes tiedä, mitä todella tapahtui. Onneksi jumala on olemassa, koska minä en edes koskenut häneen, Robinho sanoi.

Lähde: El Español