Käsittämätön kaaos lisäajalla! Tappotaklaus, kolme ulosajoa ja karmea loukkaantuminen – ”Ei muistanut, kuka hänen valmentajansa on”

Europpa-liigan päätöskierroksella sveitsiläisen Young Boysin ja romanialaisen CFR Cluj’n välisessä ottelussa nähtiin todella dramaattinen loppu. Young Boys lopulta nappasi jatkopaikan hurjan lisäajan jälkeen.

KuPS:n Eurooppa-liigan karsintojen playoff-vaiheessa pudottanut Cluj tarvitsi ottelusta voiton selvitäkseen jatkoon. Young Boysille sen sijaan riitti tasapelikin jatkopaikkaan.

Gabriel Debeljuh vei vieraat johtoon 84. minuutilla ja Cluj otti vahvan otteen jatkopaikkaan. Lisäajalla kuitenkin alkoi tapahtua oikein toden teolla.

Lisäajan alussa Cluj’n maalivahti Cristian Balgradean nyrkkeili palloa, mutta nyrkki osui myös Young Boysin Cedric Zesigeriä päähän. Ottleun ranskalainen erotuomari Benoît Bastien katsoi tilanteessa tapahtuneen rikkeen ja vei pallon pilkulle. Balgradean rikkoi tilanteen jälkeen vielä tuomarin koskemattomuutta ja hänet ajettiin suoralla punaisella kortilla suihkuun. Cluj vaihtoi maalinsuulle kakkosvahti Grzegorz Sandomierskin torjumaan rankkaria.

Jean-Pierre Nsame onnistui pilkulta, vaikka Sandomierski aavistikin oikein, ja Young Boys tarrasi jatkopaikkaan kiinni. Hetkeä myöhemmin Nsame lensi suihkuun todella vaarallisen taklauksen seurauksena.

Cluj nosti riskillä painetta ottelun loppuhetkillä kohti Young Boysin maalia, mikä lopulta kostautui. Young Boys pääsi kahden pelaajan voimin läpiajoon. Elia Meschack tarjoili Gianluca Gaudinolle paikan laukoa tyhjään maaliin, eikä hän erehtynyt. Näin ollen loppulukemiksi kirjattiin Young Boysille 2-1-voitto.

Sen jälkeen tunteet vielä ryöppyivät yli. Cluj’n Damjan Djokovic lensi epäurheilijamaisesta käytöksestä suihkuun. Lisäksi viimeisillä hetkillä Cluj’n maalintekijä Debeljuh loukkaantui vakavasti, ja hänet jouduttiin viemään vauhdilla sairaalaan. Toimittaja Emanuel Rosun mukaan Debeljuh menetti muistinsa tilanteessa.


PÄIVÄN VIHJE: LEICESTER – CHELSEA

Onko hyvävireinen kettulauma Chelsealle liikaa?