”Kumpikin kehui toista hyväksi ihmiseksi” – Mestarien liigan rasismitapauksen osapuolet keskustelivat puhelimitse

© Kuva: Getty Images

Entinen Senegalin maajoukkuepelaaja Ousmane N’Doye kertoi romanialaiselle Sportille, että İstanbul Başakşehiria edustava Demba Ba ja jalkapallotuomari Sebastian Coltescu ovat olleet puhelimitse yhteydessä Mestarien liigassa tapahtuneen välikohtauksen jälkeen.

Turkkilaisjoukkueen hyökkääjä Ba riensi ojentamaan neljäntenä tuomarina toiminutta Coltescua, kun tämä kutsui Başakşehirin apuvalmentaja Pierre Webóa ihonvärin mukaan. Coltescun ilmaus tulkittiin rasistiseksi, ja sekä Başakşehir että vastustaja PSG poistuivat kesken pelin pukukoppiin.

Ottelua jatkettiin seuraavana päivänä ilman Coltescua. Joukkueet lämmittelivät ennen pelin alkua ”No to Racism” -paidoissa, ja sekä pelaajat että tuomaristo polvistuivat keskiympyrään ennen kuin peliä jatkettiin.

Diplomaattina asiassa toiminut N’Doye kertoi seuranneensa tapausta ja harmitelleensa sitä, että Coltescua pidetään nyt turhaan rasistina. N’Doye on itse pelannut Romaniassa ja sanoi Sportille tuntevansa romanialaista kulttuuria.

N’Doye tiesi Coltescun myös omista peleistään ja kertoi pitävänsä häntä yhtenä suosikkituomareistaan. Siksi N’Doye päätti toimia ja hankki Coltescun puhelinnumeron, jotta hänen tuntemansa Ba ja Coltescu voisivat keskustella tapahtuneesta.

− Tiedän, ettei hän ole lainkaan rasisti. Puhuin asiasta Demba Balle, joka on erittäin hyvä ystäväni, N’Doye sanoi.

N’Doyen mukaan Ba ja Coltescu puhuivat lopulta yli puoli tuntia.

− He keskustelivat puhelimessa ja ymmärsivät toisiaan. He molemmat soittivat vielä minulle ja kertoivat, että puhelu teki heidät iloisiksi. Kumpikin kehui toista hyväksi ihmiseksi, N’Doye riemuitsi.

Lähde: Goal

LUE MYÖS:
− ”En ole rasisti” – nyt puhuu Mestarien liigan kohutuomari
− Mestarien liigan rasismikohun keskellä ollut valmentaja: ”En halua, että ihmiset muistavat minut tämän takia”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.