Suomalainen jalkapallo oli vahvasti esillä viime vuonna Urheilugaalassa, kun Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi, Markku Kanerva Vuoden valmentajaksi ja Huuhkajat Vuoden joukkueeksi. Vedonlyöntiyhtiö NordicBetin mukaan myös tänä vuonna jalkapallo on tyhjentämässä palkintopöytää.

Urheilugaala järjestetään 14. tammikuuta. Vuosi 2020 on ollut koronaviruksen takia poikkeuksellinen. Koronavuosi vaikuttaa myös Urheilugaalan palkintoihin, kun esimerkiksi jääkiekon MM-kisoja ei pelattu ollenkaan. Ennakkoon selkeästi suurin voittaja on suomalainen naisten jalkapallo, joka on vahvoilla monessa kategoriassa.

[readmore from=urheilugaala]

NordicBetin mukaan Helmarien päävalmentaja Anna Signeul on tällä hetkellä todennäköisin ehdokas pokkaamaan Vuoden valmentaja -palkinnon. Seuraavaksi todennäköisin vaihtoehto on Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Vuoden joukkue -kategoriassa Helmarit on tällä hetkellä vahvin ehdokas ja Huuhkajat toisena. Lisäksi Helmarien upea voitto Skotlannista Amanda Rantasen naamamaalilla on vahvin ehdokas Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Urheilugaalan päättävä Vuoden urheilija -palkinto on menossa nykyisten kertoimien valossa todennäköisimmin Bayer Leverkusenin maalivahti Lukas Hradeckylle. Valinta olisi Hradeckylle uran ensimmäinen.

LUE MYÖS:

Lähde: NordicBetin tiedote