Real Madrid voitti paikallisottelussa Atlético Madridin maalein 2−0 La Ligassa lauantaina.

Voitollaan Real Madrid nousi kolmen pisteen päähän sarjaa johtavasta Atléticosta. Atlético on pelannut ottelun derbyvastustajaansa vähemmän.

Voittomaalin Real Madridille teki Casemiro vartin kohdalla. Runsaan tunnin pelin jälkeen Real sai toisen maalinsa Atléticon maalivahti Jan Oblakin omalla maalilla.

Realin päävalmentaja Zinédine Zidane hehkutti pelaajiaan estoitta pelin jälkeen. Erityiskiitokset saivat keskikentällä loistavasti pelanneet Luka Modrić ja Toni Kroos, joiden kautta peli suurimmaksi osaksi kulki.

− Käytimme heitä selvittääksemme prässiä, se on totta. Löysimme vapaita tiloja vauhdikkaalla pelaamisella puolelta toiselle ja diagonaalipalloilla. He ovat v**** mahtavia, he ovat poikkeuksellisia, Zidane ylisti Modrićia ja Kroosia.

Zidanelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa vielä myöhemmin Casemiron, Modrićin ja Kroosin muodostamasta keskikentän kolmikosta.

− He pelaavat sillä tasolla, jolla me voitimme kolme kertaa Mestarien liigan. He pelaavat todella korkealla tasolla, Zidane riemuitsi.

Atlético Madridin päävalmentaja Diego Simeone puolestaan otti tappiosta syyt niskoilleen.

− Olin väärässä omassa lähestymistavassani otteluun, kiinnitin huomiota vääriin asioihin, Simeone myönsi.

Atléticolle tappio oli ensimmäinen tämän kauden La Ligassa. Kun myös viime kausi otetaan huomioon, Atlético ei ollut hävinnyt pääsarjapeliä 26 otteluun.

− Pelaajamme olivat pitkään voittamattomia, joten jonain päivänä tappion oli tultava. Kun vastustaja on selvästi parempi, pitää vain onnitella, Simeone sanoi.

Lähteet: Goal, AS