Bundesliigan hännänhuippu Schalken pelaajien mielissä välkkyi epäilemättä jo kauan odotettu voitto, kun joukkue lähti 2-1-johdossa lisäajalle Augsburgin vieraana. Ajassa 90’+3 kaadettiin kuitenkin jääkylmä suihku niskaan, kun Augsburgin Marco Richter puski kotijoukkueelle loppunumeroiksi jääneen 2-2-tasoituksen.

Augsburg johti peliä avausjakson jälkeen Suat Serdarin tekemällä omalla maalilla, mutta Schalke nousi toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Ensin onnistui Benito Raman 52. minuutilla, ja sitten Nassim Boujellab, kun pelattiin 61. peliminuuttia. Maalien välissä Schalke pääsi ylivoimalle, kun Florian Niederlechner ajettiin toisen varoituksen myötä ulos.

Toiveet voitosta kuitenkin hiipuivat katkeralla tavalla lisäajalla Richterin tasoitusmaaliin. Schalke oli lähellä jopa hävitä ottelun, mutta Ralf Fährmann venyi hyvään katkoon maalin edustalla. Aivan lopussa Schalke sai vielä vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta Omar Mascarellin yritys painui ohi maalin.

Schalke on pelannut nyt jo 27 sarjapeliä putkeen ilman voittoa. Bundesliigan historian ennätys, 31 voitotonta ottelua peräkkäin, on Tasmania Berlinin nimissä kaudelta 1965-1966 (lue lisää).

Ottelu venyi erittäin pitkäksi, sillä avausjaksolla pelattiin lisäaikaa noin 15,5 minuuttia ja toisellakin yli seitsemän minuuttia. Syynä ensimmäisen puoliajan pitkään lisäaikaan oli Schalke-kärki Mark Uthin vakava loukkaantuminen.

Uth vietiin kesken pelin sairaalahoitoon. Schalken tilannepäivitys kertoo, että hän sai aivotärähdyksen ja viettää yön sairaalassa tarkkailtavana. Schalke kuitenkin toivoo, että Uth voisi matkustaa jo huomenna kotiin Gelsenkircheniin.

FC Schalke 04

@s04
Update aus dem Krankenhaus: @Mark_Uth hat eine Gehirnerschütterung, bleibt über Nacht im Klinikum.

Wir haben die Hoffnung, dass er schon morgen nach Hause kann. Gute Besserung, Mark!

#S04 | #FCAS04 | #GetWellSoon