Kerroimme aiemmin tällä viikolla, että italialaishyökkääjä Mario Balotelli oli vakavasti brasilialaisseura Vasco da Gaman tähtäimessä. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että nuo huhut eivät konkretisoidu, vaan 30-vuotiaan Balotellin ura on jatkumassa Italian Serie B:ssä.

Balotellista on kiinnostunut Serie B:n ylemmässä keskikastissa tässä vaiheessa kautta oleva Monza, joka vielä viime kaudella pelasi Serie C:ssä. Monzan omistaja on ollut vuodesta 2018 lähtien aiemmin AC Milanin omistanut, Italian pitkäaikainen pääministeri ja kiistelty hahmo Silvio Berlusconi.

– Tämä on Mariolle viimeinen juna. Hän kieltäytyi hyvästä sopimuksesta Brasiliassa tullaksen tänne. Sanoin hänelle kuitenkin, että tämä on vihoviimeinen tilaisuus, Monzan puheenjohtaja, 76-vuotias Adriano Galliani totesi Gazzetta dello Sportille.

– Pidämme hänestä paljon. Hän on pelaaja, jolla on hyvät fyysiset ja tekniset avut ja hän on vasta 30-vuotias. Emme ymmärrä, miksei tämä voisi toimia.

Monza on satsaamassa Balotelliin Serie B:n mittapuulla tuntuvan summan. Hän saa puolen kauden ajalta 500 000 euron kiinteän palkan, johon kytketään kaksi menestykseen sidottua bonuspykälää. Toinen pykälistä koskee Balotellin pelaamia otteluita ja toinen seuran nousua Serie A:han.

Gazzettan mukaan Balotellin agentti Mino Raiola on suostunut hoitamaan siirtoa ilman omaa korvaustaan. Hänkin tiedostaa, että Balotellin kortit ovat huonot vaikeiden viime vuosien jälkeen, ja kyseessä on jota kuinkin ”pelastusoperaatio”.

[readmore from=Balotelli-Mario]

Balotelli on menossa maanantaina Monzan lääkärintarkastukseen, joten sopimus saattaa syntyä piankin. Hän ei ole pelannut sitten maaliskuun, ja pelikuntoon pääsemisessä voisi kuitenkin vielä mennä aikaa.

Balotelli ei olisi Monzan ainoa nimimies, sillä syyskuun lopussa seura vahvisti rivejään muun muassa Tottenhamissa, AC Milanissa, Schalkessa ja Barcelonassa pelanneella Kevin-Prince Boatengilla.

Lähde: AS