Englannin Mestaruussarjan lauantain ottelu Millwallia vastaan toi legendaariselle Wayne Rooneylle ensimmäisen voiton sarjan jumbosijalla majailleen Derbyn päävalmentajana. Ottelutapahtumia enemmän puhuttivat kuitenkin peliä edeltäneet tapahtumat.

Millwallin kannattajat pääsivät ensimmäistä kertaa stadionille sitten maaliskuun, mutta paluu ei ollut toivotunlainen. Osa kannattajista buuasi ennen peliä toteutetuille tutuille Black Lives Matter -polvistumisille seuraorganisaation ja Millwallin pelaajien harmiksi.

Myös Rooney tuomitsi pelin jälkeen jyrkästi Millwallin kannattajien käytöksen. 35-vuotias Rooney kirjoitti julkisella Facebook-tilillään näin:

– Todistin eilen (lauantaina) häpeällistä ja järjetöntä käytöstä suurelta osalta Millwallin kannattajia stadionilla. Tiesimme ennen peliä BLM-kampanjan tueksi toteutettavan polvistumisen suunnitellun häirinnän mahdollisuudesta, mutta mikään ei valmistanut meitä kuulemaamme.

[readmore from=Rasismi]

– Olin ylpeä pelaajistani ja valmennustiimistäni, etteivät he antaneet fanien estää heitä jatkamasta positiivisen ja tärkeän viestin välittämistä, jota ottelun alla polvistuminen edustaa. Molempien joukkueiden ammattimaisuus koko pelin ajan oli kunniaksi ammatillemme tuollaisen tapauksen jälkeen.

– Derby FC:n puolesta haluan tehdä selväksi kaikille seuran työntekijöille, että edustamme kaikkia yhteisömme sektoreita ihonväristä, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Fanien paluu stadioneille on elintärkeää kaikille lajin parissa oleville faneista pelaajiin, puheenjohtajiin ja omistajiin. Siksi on todella tärkeää, että suurin osa meistä osoittaa kunnioitusta ja tukea toisiaan kohtaan, eikä suvaitse tai hyväksy joidenkin järjettömiä toimia, Rooney päätti tekstinsä.