FC Inter nappasi kokeneen espanjalaispelaajan riveihinsä – turkulaisten joukkue pian kasassa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue FC Inter on tehnyt espanjalaisen keskikenttäpelaajan Alejandro Sanzin kanssa sopimuksen kaudesta 2021.

Sanz, 27, edusti kesään 2018 asti kasvattajaseuraansa Real Sociedadia, jossa hänestä tuli kakkosjoukkueen historian eniten otteluita pelannut pelaaja. Hän pääsi kertaalleen ykkösmiehistön penkille Espanjan pääsarjassa, muttei ikinä debytoinut baskijätin edustusjoukkueessa.

Kaudet 2018-2020 Sanz edusti Numanciaa, ja aiemmin tässä kuussa hän päätti sopimuksensa mallorcalaisen Atlético Balearesin kanssa. Kaikkiaan Sanz on pelannut Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla 32 ottelua ja kolmostasolla 181 peliä.

Interin päävalmentaja José Riveiro on innoissaan uudesta vahvistuksesta.

– Alejandro on hyvällä taustalla tuleva luova keskikentän keskustan pelaaja. Hän on jo kokenut pelaaja, joka pystyy johtamaan joukkuetta, kommentoi Riveiro Interin sivuilla.

– Pelaajana hänellä on hyvät yksilötaidot ja ymmärrys pelistä. Hän on fiksu pelaaja ja hän pystyy tuomaan pelaamiseemme järkeä ja logiikkaa. Nämä ovat myös asioita, joita etsimme hänen pelipaikalleen keskikentälle.

– Tiedämme hyvin, millainen pelaaja Alejandro on. Seuraavaksi hänen on aika sopeutua Veikkausliigaan, olosuhteisiin ja pelitapaamme pärjätäkseen, Riveiro lisää.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan joukkue alkaa Sanzin sopimuksen myötä pian olla valmis.

– Olemme pitkällä neuvotteluissa ja joukkueeseen tulee vielä yksi tai korkeintaan kaksi pelaajaa.