Jokainen Huuhkajien pelejä seurannut tietää, kuinka tärkeä pelaaja Glen Kamara Suomen maajoukkueelle on. Saman tosiasian tunnustavat luonnollisesti myös Skotlannin sarjakärki Rangersin kannattajat. 25-vuotias Kamara saa pian täyteen kaksi vuotta Rangersissa, jonne hän siirtyi Dundee FC:stä vaivaisella 50 000 punnan siirtosummalla.

Suomalaista valmensi Dundeessa niin ikään keskikentällä Rangersissa aikanaan pelannut Neil McCann. McCann puhui Kamarasta Rangers TV:n haastattelussa ja arveli, että valioliigaseura Arsenal voi katua sitä, että se päästi hänet lähtemään ilmaiseksi joukkueestaan vuonna 2017. Nyt Kamara marssisi McCannin mukaan heittämällä Arsenalin avaukseen.

– On ironista, että Kamara lähti Arsenalista, koska häntä ei pidetty tarpeeksi hyvänä, McCann aloitti.

– Uskon, että hän voisi pelata Arsenalissa nyt vaikka päällään seisten – niin hyvä hän on. Pojalla on kyky pelata erittäin korkealla tasolla.

– Kamara on osoittanut sen sekä Suomen että Rangersin paidassa. Toivon kuitenkin, ettei hän siirry minnekään, koska haluan nähdä hänen menestyvän, ja nyt hän on lähellä mestaruuden voittamista.

McCann muistelee samalla, että hänen itsensä oli helppo tarttua mahdollisuuteen saada Kamara joukkueeseensa, kun tilaisuus aukesi.

– Minulta kesti vain viisi minuttia huomata Glenin taso. Arsenalin paidassa näyttöjä ei ehtinyt paljon kertyä, mutta etsin pelaajaa, joka olisi rohkea, voisi vastaanottaa pallon toppareilta ja rakentaa peliä alhaalta myös paineen alla.

– Kun olin katsonut Gleniä viiden minuutin ajan, tiesin hänen olevan etsimämme pelaaja.

McCann kertoo Kamaran myös osoittaneen tälle kiitollisuutensa uran lähdettyä kunnolla nousukiitoon.

– Debytoituaan maajoukkueessa hän antoi minulle paitansa kiitokseksi. Minä vain annoin pelaajalle, johon uskoin, tilaisuuden näyttää, kuinka hyvä hän on.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Kamaralla on niin paljon enemmänkin annettavaa. Hänellä on mahtava moottori, hän voi nousta boksiin koska tahansa ja hän on todella nopea – sitä ei aina käsitetä, McCann päätti kehuryöppynsä.

Kamaralla on hyvä mahdollisuus päättää kausi uransa ensimmäiseen mestaruuteen, sillä Rangers johtaa Skotlannin valioliigaa ylivoimaisella 23 pisteen erolla toisena olevaan Celticiin.

Lähde: Scotsman