Maalivahtilegenda Antti Niemi liittyy HIFK:n valmennusryhmään – ”Olen suunnattoman iloinen ja ylpeä, että saimme hänet mukaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK on täydentänyt kauden 2021 valmennusryhmäänsä maalivahtilegenda Antti Niemellä.

Huuhkajien maalivahtivalmentajana vuodesta 2010 lähtien työskennellyt Niemi, 48, tulee toimimaan HIFK:ssa valmentajana sekä kenttäpelaajien että maalivahtien parissa.

Seurajoukkuetasolla hän on pitkän kansainvälisen pelaajauransa jälkeen toiminut valmennustehtävissä HJK:ssa, FC Hongassa ja englantilaisessa Brightonissa, jossa hän työskenteli mm. HIFK:n uuden päävalmentajan Joaquín Gómezin sekä Sami Hyypiän kanssa.

Niemi jatkaa työtään maajoukkueessa entiseen tapaan, mutta kertoo olevansa innoissaan mahdollisuudesta toimia samalla myös seuravalmennuksessa.

– Päävalmentaja Gómez on minulle tuttu mies jo vuosien takaa. Kun hän tuli IFK:hon, hän pyysi minulta apuja valmennukseen ainakin uuden projektin ensimmäisiksi viikoiksi. Parin viikon aikana olen huomannut, kuinka hyvältä päivittäinen valmennustyö jälleen on maistunut. Kun seura tarjosi sopimusta koko kaudeksi, oli siihen helppo tarttua. Näen tässä myös hyvän mahdollisuuden kehittyä lisää valmentajana, Niemi kertoo HIFK:n sivuilla.

Myös Gómez on mielissään saadessaan jälleen tehdä yhteistyötä tutun kollegan kanssa.

– Olen todella tyytyväinen siitä, että saimme Antin meidän tiimiin koko kaudeksi. Kun tulin tänne pari viikkoa sitten päävalmentajan rooliin ensimmäistä kertaa urallani, oli Antin läsnäolo harjoituksissa tärkeää minulle. Se helpotti aloitustani uudessa seurassa, kun minulla oli tuttu kaveri siellä tukena. Hän on erinomainen maalivahtivalmentaja ja tulee myös olemaan apuvalmentajani kentällä. Meillä on samanlaisia ajatuksia siitä, mihin haluamme viedä tätä seuraa, joten odotan tätä yhteistyötä erittäin paljon.

– Antti on Suomen kaikkien aikojen paras jalkapallomaalivahti, joka on pelaajauransa jälkeen tehnyt loistavaa työtä maalivahtivalmennuksen parissa. HIFK:ssa hän pääsee nyt toimimaan hieman aiempaa erilaisessa roolissa, kun hän tulee osallistumaan myös kenttäpelaajien valmennukseen. Antin myötä meidän tulevan kauden valmennustiimi on nyt lopullisessa kokoonpanossaan. Olen suunnattoman iloinen ja ylpeä siitä, että saimme hänet mukaan meidän seuran uuteen projektiin, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.