”Murtuisin, jos olympialaiset perutaan” – Jalkapalloilijoiden keskuudessakin suuri huoli Tokion olympiakisojen kohtalosta

© Kuva: Getty Images

Koronapandemia on jyllännyt maailmalla jo toista vuotta, eikä loppua vielä ihan lähitulevaisuudessa näy, vaikka rokotteita onkin jo alettu jakaa. Jalkapallosarjat kuitenkin pyörivät – pääsääntöisesti ilman katsojia – ja kesän EM-turnauskin uskotaan pelattavan.

Viikonloppuna mediassa levisi kuitenkin tietoja, että Japanissa harkitaan vakavasti ensi kesälle siirrettyjen olympialaisten perumista kokonaan. Jos tähän valitettavaan päätökseen ajaudutaan, on se luonnollisesti armottoman kova isku monille uransa tähtihetkeen tähdänneelle urheilijalle. Heihin lukeutuu myös vuoden 2019 Ballon d’Or -voittaja Megan Rapinoe, joka kuvaili mahdollisuutta olympialaisten perumisesta hyvin tunteikkaaseen tapaan.

– Se olisi hirveää. Henkilökohtaisesti murtuisin. Monet joukkuetoverini murtuisivat myös, jos heiltä jäisi tärkeä turnaus kokonaan väliin, mutten kuitenkaan usko, että kisoja enää uudestaan lykätään, Rapinoe arveli.

– Joku kertoo meille kyllä jossain vaiheessa, mitä tapahtuu. Siihen saakka jatkamme harjoittelemista ja peliemme pelaamista.

35-vuotias Rapinoe kuitenkin korosti, että ymmärtää pandemian vakavuuden, ja asioita on välillä pakko panna tärkeysjärjestykseen.

– Ymmärrämme, että olemme keskellä globaalia pandemiaa. Oma kotimaamme on yksi pahimmin koetelluista maista tai maista, joissa tilanne on hoidettu huonoimmin.

– Keskitymme kuitenkin valmistautumaan kisoihin joka päivä. Lopulta joku kertoo meille kyllä, perutaanko kisat vai ei.

170 A-maaottelua pelannut Rapinoe lukeutuu puolustavan maailmanmestarin USA:n johtaviin pelaajiin. USA on voittanut olympiakultaa viimeksi vuonna 2012, ja se lukeutuu turnauksen voittajasuosikkeihin yhdessä Japanin, Ison-Britannian ja Hollannin kanssa.

Naisten turnaukseen osallistuu kaikkiaan 12 maata. Toisin kuin miesten olympiaturnauksessa, naiset pelaavat kisoissa A-maajoukkueilla. Miesjoukkueet pelaavat alle 23-vuotiailla pelaajilla, täydennettynä kolmella yli-ikäisellä.

Mikäli olympialaisia ei päätetä perua, pelataan jalkapalloturnaukset Japanissa 21.7.-7.8.

Lähde: Mundo Deportivo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.