HJK:n kausi 2020 oli ikimuistoinen ja monella tapaa historiallinen. HJK kruunattiin koronakaudella Veikkausliigan mestariksi ja kesällä seura juhli myös Suomen Cupin voittoa. HJK:n kannattajaryhmä, Klubipääty, ei ole ollut tyytyväinen seurajohdon tapaan reagoida historialliseen kauteen.

Veikkausliigan mestaruus oli HJK:lle seurahistorian kolmaskymmenes, mikä tarkoitti kolmatta tähteä logon yläpuolelle. HJK:n kannattajien organisoima Klubipääty antoi varsin kovaa kritiikkiä seurajohdolle avoimessa kirjeessään. Yksi kritiikin kohde oli nimenomaan kolmannen tähden huomioiminen.

HJK kertoi kauden päätyttyä, että seura yhdistää miesten ja naisten edustusjoukkueiden mestaruudet. Se tarkoitti käytännössä sitä, että HJK lisäsi logonsa yläpuolelle viisi tähteä, kun jokaisesta kymmenestä mestaruudesta on ollut tapana ilmoittaa yhdellä tähdellä. Miehillä on kasassa 30 ja naisilla 23 suomenmestaruutta.

Kannattajat eivät olleet kuitenkaan täysin tyytyväisiä tapaan, miten HJK on tähtiensä kanssa toiminut.

[readmore from=HJK]

– Historiallinen, jopa maailman mittakaavassa harvinainen saavutus, kolme tähteä, sössittiin täysin. Hehkutus loisti poissaolollaan ja vähäinenkin keskustelu, mitä aiheen ympärillä pyöri, liittyi lopulta viiteen tähteen, vieden kaiken vähäisenkin positiivisen huomion pois tältä uskomattomalta saavutukselta. Nyt kukaan ei tiedä, mitä tähtiä käytetään ja minkä logon yhteydessä, Klubipäädyn avoimessa kirjeessä kritisoidaan.

Lisäksi Klubipäädyn tiedotteessa moititaan kannattajatuotteiden retuperäisyyttä ja sitä, ettei kolmannen tähden tuomaa tilaisuutta sillä saralla hyödynnetty. Historiallisen vuoden 2020 hehkutus ja fiilistely on kannattajien mukaan myös loistanut poissaolollaan. Lisäksi HJK:n reservijoukkueen, Klubi 04:n, saama huomio on ollut Klubipäädyn mukaan olematonta.

Yksi isoimmista epäkohdista liittyy kausikortteihin. HJK ei saanut kausikorttimyyntiä käyntiin toivotulla aikataululla. Tiedotteen mukaan HJK oli Suomen kolmella korkeimmalla sarjatasolla ainoa seura, jonka kausikorttia ei voinut hankkia jouluksi.

Klubipääty toivookin seurajohdolta ryhdistäytymistä ja yhteisön arvon ymmärtämistä.

– Vaikuttaa siltä, että Klubin johdolle seurayhteisöllä ei ole merkittävää arvoa, jos sillä ei ole mahdollista tienata riittävästi, tiedotteessa todetaan.

Jos et näe alla olevaa Klubipäädyn twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Klubipääty

@Klubipaaty
Klubipääty: seuran on ryhdistäydyttävä ja ymmärrettävä yhteisön arvo

Tiedote | 29.1.2021
#Klubipääty #HJK

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Kimmo Metsälä

@KIPEHOMBA
Tätä on tullut parinkin kaverin kanssa keskusteltua, uudet kausarit on myynnissä muttei itselleni ole tullut mitään infoa viime kauden kausarin omistajana? #veikkausliiga

Klubipääty

@Klubipaaty
Klubipääty: seuran on ryhdistäydyttävä ja ymmärrettävä yhteisön arvo

Tiedote | 29.1.2021
#Klubipääty #HJK