Pitkän tien kulkenut Miko Virtanen teki lauantaina Skotlannissa pääsarjadebyyttinsä

© Kuva: Juha Tamminen

Ensi viikolla 22 vuotta täyttävä Miko Virtanen on kulkenut pitkän tien kohti parrasvaloja. Virtanen on viettänyt Britteinsaarilla jo yli yhdeksän vuotta, sillä hän teki rohkean ratkaisun muuttaessaan perheineen Englantiin jo syksyllä 2011 (ainakin osin) pojan jalkapallouran takia. Tamperelaislähtöinen Virtanen liittyi tuolloin Evertonin junioreihin, ja sai virallisen akatemiasopimuksen seuralta täytettyään 16 vuotta, eli lähes neljä vuotta myöhemmin.

Evertonista ei tietä aikuisten peleihin auennut, vaan Virtanen siirtyi lokakuussa 2017 skotlantilaisen Aberdeenin organisaatioon. Ensimmäiset kaudet hän pelasi lähinnä junioripelejä, mutta kausi 2019-2020 vierähti lainalla sarjatasoa alempana Arbroathin joukkueessa.

Skotlannin Mestaruussarjassa Virtanen sai vihdoin kunnolla vyölleen aikuisten otteluita. Kausi meni sen verran hyvin, että Arbroath halusi Virtasen lainalle myös seuraavaksi kaudeksi 2020-2021. Kehitys oli niin hyvää, että Aberdeenin aloitteesta laina purettiin jo tammikuun siirtoikkunassa, ja kutsu kävi Skotlannin Valioliigaan.

Miko Virtanen oli Aberdeenin kokoonpanossa pääsarjaottelussa ensimmäisen kerran jo joulukuussa 2018, mutta peliminuutteja ei tuolloin vielä herunut. Lauantaina aika oli kuitenkin vihdoin kypsä, ja tavallisesti keskikentän keskustassa pelaava suomalainen suoritti pääsarjadebyyttinsä.

Aberdeen sai Skotlannin liigan 25. kierroksen ottelussa vieraakseen Motherwellin, ja Virtasen debyytti tapahtui pelin 87. minuutilla. Hän korvasi tuolloin hyökkääjä Matthew Kennedyn. Aberdeen voitti ottelun 2-0, ja jatkaa sarjassa kolmantena.

Miko Virtanen on pelannut myös kuusi ottelua Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän pelasi myös täydet minuutit Suomen kaikissa kolmessa ottelussa alle 19-vuotiaiden EM-kotiturnauksessa kesällä 2018, tuolloin oikeana laitapuolustajana.

Lauantaina Skotlannin Valioliigassa pelasi kaksikin suomalaista, kun Glen Kamara oli tuttuun tapaan sarjakärki Rangersin avauksessa. Kamara pelasi tunnin, kun Rangers rökitti Ross Countya 5-0. Peli oli jo 3-0 Kamaran tullessa vaihtoon.

Rangersin ja Aberdeenin väliin sarjataulukossa mahtuu Celtic. Rangersin johto sarjassa on jo huimat 23 pistettä, mutta se on tosin pelannut kolme ottelua Celticiä enemmän.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.