IFK Mariehamnin hyökkääjä Albion Ademi oli yksi veikkausliigakauden 2020 parhaista pelaajista. Ademi teki 22 ottelussa 14 maalia ja syötti kolme, ja oli ehdottoman tärkeä pelaaja siinä, että IFK Mariehamn säilytti sarjapaikkansa myös kaudella 2021.

Ademi solmi syksyllä IFKM:n kanssa jatkosopimuksen, mutta jo tuolloin todettiin suoraan, että on mahdollista, että hänet myydään ennen uutta kautta ulkomaille. Loistava viime kausi ei varmasti ole jäänyt scouteilta huomaamatta.

Tammikuun alussa turkkilaislehti Gazete Damga kertoikin, että 21-vuotiaasta Ademista on kiinnostunut Turkin Superliigassa seitsemäntenä oleva Trabzonspor. Lehden mukaan kiinnostusta on kuitenkin monesta muustakin maasta. Kiinnostuneina seuroina se mainitsee SpVgg Greuther Fürthin, kroatialaisen Hajduk Splitin, FC Baselin, AZ Alkmaarin sekä nimeltä mainitsemattoman bundesliigaseuran.

[readmore from=Ademi-Albion]

Kosovon pääkaupunki Pristinassa syntynyt Ademi on TPS:n kasvatti, joka pelasi ennen IFK Mariehamnia Veikkausliigaa Interissä. Ademi pelasi aiemmin Suomen poikamaajoukkueissa, mutta hän vaihtoi syksyllä 2018 Albanian alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen eikä voi siten enää edustaa Suomea.

Transfermarkt arvioi Ademin siirtomarkkina-arvoksi 300 000 euroa.