Borussia Dortmund ei pelaa parasta mahdollista kauttaan. Se on 19 sarjakierroksen jälkeen Bundesliigassa vasta kuudentena – 13 pistettä sarjakärki Bayern Münchenin perässä – eikä meno muillakaan rintamilla ole mitään paraatimarssia ollut.

Ensi kauden joukkueeseen suunnitellaan jo muutoksia. Bildin mukaan yksi tärkeimpiä asioita ratkaistavaksi on löytää joukkueelle uusi ykkösvahti. 30-vuotiaan sveitsiläisen Roman Bürkin otteet eivät ole aina vakuuttaneet, joten hänen tilalleen etsitään kovemman tason tekijää.

Bild kertoo, että Dortmundilla on tällä hetkellä kolme vaihtoehtoa uudeksi ykköstorjujaksi. He ovat RB Leipzigin Péter Gulácsi, Ajaxin André Onana ja Benfican Odysseas Vlachodimos. Unkarilaisvahti Gulácsi on 30-vuotiaana joukon selvästi iäkkäin, mutta hänellä kerrotaan olevan erittäin edullinen ulosostopykälä sopimuksessaan.

Kuudetta kauttaan Ajaxissa pelaava Onana oli lähtökuopissa jo viime keväänä, mutta jäi kuitenkin Amsterdamiin vielä täksi kaudeksi. Kamerunilainen on noussut nopeasti maailman huippuvahtien joukkoon, eikä hänenkään siirtosummansa uskota kovin korkeaksi nousevan, koska sopimus Ajaxin kanssa ulottuu vain kesään 2022.

Stuttgartissa syntyneen Kreikan maajoukkuevahti Vlachodimosin sopimuksessa on korkea 60 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta todennäköisesti hän voisi olla saatavissa paljon edullisemminkin.

Huhuja Dortmundin uusiksi hankinnoiksi on toki muillakin pelipaikoilla. Yhtenä mahdollisena tulijana pidetään 19-vuotiasta hollantilaista kärkimiestä Brian Brobbeyta, joka on yksi Ajaxin suurista lahjakkuuksista. Ajax ilmoitti keskiviikkoiltana, että Brobbey siirtyy muualle, sillä hän ei ole suostunut seuran tarjoamaan jatkosopimukseen. Dortmundin lisäksi Brobbeyta havittelee RB Leipzig.

– On sääli, että Brobbey lähtee. Teimme kaikkemme pitääksemme hänet pidempään Ajaxissa. Hän on päättänyt pelata kesän jälkeen jalkapalloa jossain muualla. Minun on vaikea hyväksyä sitä, mutta se on hänen päätöksensä, Ajaxin urheilujohtaja Brian Overmars kommentoi.

Brobbey debytoi Ajaxin edustusjoukkueessa viime lokakuun lopussa, ja on tehnyt pelaamissaan kuudessa ottelussa kaksi maalia.

Brobbey ei suinkaan ole ainoa hollantilaispelaaja, joka Dortmundin hankintalistalta löytyy. Sport Bildin mukaan seura tavoittelee myös 22-vuotiasta Donyell Malenia ja 26-vuotiasta Memphis Depayta, jos englantilaislahjakkuus Jadon Sancho jättää kesällä Dortmundin.

[readmore from=Borussia-Dortmund]

Sekä Malen että Depay voivat pelata sekä piikissä että laidoilla. PSV Eindhovenissa pelaavan Malenin hinnaksi arvellaan 20-30 miljoonaa euroa. Depay puolestaan olisi saatavilla korvauksetta, sillä hänen sopimuksensa Lyonin kanssa päättyy tähän kauteen.

Depayn hankinta on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä häntä pidetään myös Barcelonan ykköskohteena siirtomarkkinoilla.

Lähteet: Transfermarkt ja AS