Belgialaistähti Eden Hazardin motivaatio ja suhtautuminen työnsä vaatimuksiin on puheenaihe, joka nousee tasaisin väliajoin pinnalle.

Teema on tullut esille varsinkin hänen siirryttyä Chelseasta Real Madridiin kesällä 2019. Hazardista, 30, maksettiin 115 miljoonaa euroa, mutta noille rahoille ei ole ainakaan toistaiseksi saatu vastinetta.

Belgialaislaituri on kärsinyt jatkuvista loukkaantumisista, ja lehtiväitteiden mukaan hänellä on ollut etenkin kesälomien jälkeen ongelmia painonhallintansa kanssa.

Chelseassa Hazard oli rakastettu tähtipelaaja, mutta hänen omintakeisista tavoistaan oli puhetta jo Lontoon-vuosina. Useat entiset joukkuekaverit ovat kertoneet, että Hazard saattoi treenata miten sattui, mutta viikonloppuisin hän pyöritteli vastustajia kahville huvikseen.

Samanlaista tarinaa kertoo tuoreessa Daily Mailin haastattelussa brasilialaispuolustaja Filipe Luís, joka pelasi Hazardin kanssa Chelseassa kaudella 2014-15. Nykyisin Flamengoa edustava Luis laskee Hazardin ja Neymarin kaikkien aikojen parhaiksi joukkuekavereikseen, mutta hänen mukaan Hazardista oli välillä vaikea uskoa, mihin tämä oikeasti pystyy.

– Hän (Hazard) ei harjoitellut hyvin. Hän pelasi pukuhuoneessa Mario Kartia viisi minuuttia ennen pelien alkua.

– Hän lämmitteli kengännauhat auki, mutta sitten kukaan ei saanut häneltä palloa pois. Hän saattoi kikkailla kolmen tai neljän pelaajan ohi ja voittaa pelejä yksinään.

Luis sanoo, että Hazard voisi olla vielä parempi pelaaja, jos hän yrittäisi tosissaan.

– Hazard on niin lahjakas. Ehkä häneltä puuttuu hieman kunnianhimoa sanoakseen: ”Minusta tulee maailman paras pelaaja”. Koska hän voisi olla.