Eurooppa-liigan neljännesvälierissä nähdään ainakin yksi suomalaispelaaja, kun Glen Kamaran Rangers selvitti tiensä kilpailun 16 parhaan joukkoon. Kamara pelasi torstain kotiottelussa Antwerpia vastaan täydet 90 minuuttia ja sai yhden keltaisen kortin.

Otteluparista muodostui huikea 14 maalin maalijuhla. Belgiassa viikko sitten pelattu avausosa päättyi Rangersin 4-3-voittoon, ja samaan maalimäärään yllettiin tänäänkin. Rangers voitti toisen osan 5-2 ja siten otteluparin yhteismaalein 9-5. Parissa tehtiin historiaa, sillä tämä oli Eurooppa-liigan historian maalirikkain ottelupari.

Eurooppa-liigan edeltäjässä UEFA Cupissa 14 maalin ottelupari nähtiin viimeksi kaudella 2007-2008, kun Helsingborg pudotti Heerenveenin cupin ensimmäisellä kierroksella yhteismaalein 8-6.

Squawka

@Squawka
Rangers 9-5 Antwerp is the highest-scoring two-legged knock-out game in #UEL history.

A goal every 12.8 minutes over the two legs. 😳

Glen Kamara oli keskikentällä totutun vakuuttava. Kamara voitti useita kaksinkamppailuja ja jakoi palloa hyvin eteenpäin. Rangersin kolmanteen maaliin johtanut hyökkäys käynnistyi juuri Kamaran jalasta.

Varsinainen pelin hahmo oli kuitenkin HJK:stakin hyvin muistettava kolumbialainen Alfredo Morelos. Morelos teki ottelun avausmaalin 9. minuutilla, kun Ryan Kent riisti puolustajalta fiksusti pallon ja petasi ”Búfalolle” tyhjän maalin. Rangersin toisen ja kolmannen maalin Morelos syötti. Ensin osui toiselle jaksolle kentälle vaihdettu 19-vuotias Nathan Patterson oltuaan kentällä vain 18 sekuntia ja sitten Ryan Kent.

Ennen vaihtoon ottamistaan 84. minuutilla Morelos vielä hankki 4-2-maaliin johtaneen rankkarin röyhkeällä murtautumisellaan. Pilkun ampui maaliin Borna Barisic. Vielä lisäajalla Rangers sai toisenkin rankkarin, ja sen viimeisteli puolestaan sveitsiläinen Cedric Itten. Vierasjoukkue Antwerpin maalit tekivät Lior Refaelov ja Didier Lamkel Ze.

Suomalaispelaajien seuroista mukana on yhä myös Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen, joka hävisi viikko sitten Young Boys Bernille 3-4. Saksassa pelattava toinen osaottelu alkee kello 22.

Ensimmäisen otteluryppään suurimpia yllätyksiä olivat Napolin putoaminen Granadalle yhteismaalein 2-3 sekä etenkin Hoffenheimin putoaminen norjalaiselle Moldelle. Maalintekoyritykset tilastoitiin tänään Hoffenheimin eduksi 26-3 ja koko otteluparissa 51-11, mutta niin vain Molde eteni jatkoon yhteismaalein 3-5.

Arsenal oli jo taipumassa Benficalle, mutta nousi tappioasemasta 3-2-voittoon.

Alkuillan otteluiden tulokset (jatkaja lihavoitu):

Ajax-Lille 2-1 (yhteismaalit 4-2)
Arsenal-Benfica 3-2 (4-3)
Hoffenheim-Molde 0-2 (3-5)
Napoli-Granada 2-1 (2-3)
Rangers-Antwerp 5-2 (9-5)
Shakhtar Donetsk-Maccabi Tel Aviv 1-0 (3-0)
Villarreal-Red Bull Salzburg 2-1 (4-1)

Tottenham eteni jatkoon jo keskiviikkona. Neljännesvälierien otteluparit arvotaan perjantaina.