Glen Kamaran Rangers hankki Yhdysvaltojen kaikkien aikojen nuorimman ammattilaispelaajan – suomalaistähden tuleva manttelinperijä?

© Kuva: Getty Images

Skotlannin liigaa johtava Rangers on hankkinut keskikenttäpelaaja Francis Jacobsin yhdysvaltalaisesta Orange Countysta, kertoo The Athletic.

Jacobs täyttää ensi kuussa vasta 16, ja hänen odotetaan liittyvän Rangersin riveihin myöhemmin tänä vuonna.

Ison-Britannian passin omaava Jacobs on pelannut ammattilaisena elokuusta 2019 lähtien, mikä tekee hänestä Yhdysvaltojen kaikkien aikojen nuorimman ammattilaisen. Hän oli ammattilaissopimuksen tehdessään 14 vuotta, neljä kuukautta ja 29 päivää vanha, eli muutaman viikon nuorempi kuin entinen kohulupaus Freddy Adu ensimmäisen diilinsä alkaessa.

Rangers ja Orange County ovat tehneet läheistä yhteistyötä joulukuusta 2019 lähtien, mikä on tarkoittanut esimerkiksi pelaajien liikkumista seurojen välillä. Jacobs oli yksi kolmesta nuorukaisesta, jotka pääsivät treenaamaan Rangersin kanssa heti yhteistyön alettua. Jacobs teki myös ison vaikutuksen pelatessaan Rangersin riveissä arvostetussa junioriturnauksessa Alkass International Cupissa Qatarissa.

Aikuisten peleissä Jacobs on vielä todella tuore tuttavuus. Hän on esiintynyt Orange Countyn paidassa kahdesti USL Championshipissa, eli Yhdysvaltojen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tulevalla kaudella Orange Countya edustavat Veikkausliigasta ja Suomen maajoukkueista tutut Eero Markkanen ja Mikko Kuningas.

Aika näyttää, voiko Jacobs jossain vaiheessa korvata Huuhkajien Glen Kamaran Rangersin keskikentällä. Kamara, 25, on lehtitietojen mukaan herättänyt kiinnostusta useissa seuroissa Englannissa sekä ympäri Eurooppaa. Suomalaistähden potentiaalinen siirtokorvaus on suurella todennäköisyydellä moninkertainen verrattuna hänen edelliseensä, sillä Rangers pulitti Kamarasta Dundee FC:lle kaksi vuotta sitten vain 50 000 puntaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.