Southamptonilla on Valioliigassa tuoreessa muistissa kaksi karmeaa painajaista. Lokakuussa 2019 joukkue hävisi kotikentällään Leicesterille dramaattisesti 0-9 – tuolloin vielä suuren yleisömäärän läsnäollessa – ja tiistaina tragedia toistui, kun Manchester United latoi taululle samat numerot.

Southamptonissa toivotaan varmasti, ettei orastavasta tavasta ala tulla perinnettä, sillä kaksi noin tylyä nöyryytystä perättäisillä kausilla ottaa varmasti luonnolle. 9-0 on myös Valioliigan historian suurin voittomarginaali, ja kahdessa kolmesta ottelusta on ollut ottavana osapuolena Southampton. Kaksi 9-0-voittoa on puolestaan ottanut Manchester United, joka rökitti maaliskuussa 1995 Ipswichiä samoin numeroin.

Squawka

@Squawka
Manchester United are the first team in Premier League history to win 9-0 twice.

Southampton are the first team in Premier League history to lose 9-0 twice.

A record-breaking evening at Old Trafford. 🤯

Niin raskasta seurattavaa ottelu Southamptonin leirissä oli, että seuran virallisen Twitter-tilin päivittäjälläkin paloi hermo kesken kaiken. Southamptonilla oli tuttuun tapaan Twitterissä ottelusta liveseuranta, mutta lopulta seura twiittasi vain Unitedin seitsemästä ensimmäisestä maalista. Anthony Martialin 8-0- ja Daniel Jamesin 9-0-maaleista ei kerrottu enää mitään, vaan seitsemättä maalia seurasi jo lakoninen lopputulostwiitti.

Southampton FC

@SouthamptonFC

Southampton FC

@SouthamptonFC
87: Fernandes converts from the penalty spot. [7-0]

Manchester United riehui laajalla rintamalla, sillä Anthony Martial oli ottelussa ainoa kahden maalin mies. Maalin mieheen tekivät Aaron Wan-Bissaka, Marcus Rashford, Edinson Cavani, Scott McTominay, Bruno Fernandes ja päätösnumerot naulannut Daniel James. Yksi maaleista oli Southamptonin Jan Bednarekin oma maali.

– Tappiota ei voi hyväksyä. Minulla ei ole energiaa keskustella pelin taktisista osista, koska siinä ei ole järkeä. Tilanne on kuitenkin eri kuin edellisessä (0-9)-tappiossa, koska kausi on erilainen, Southamptonin valmentaja Ralph Hasenhüttl kommentoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Olen varma, että se (Leicester-tappio) nousi pelaajien mieliin. En voi kieltää, ettenkö olisi itsekin ajatellut sitä.

Southamptonin ilta mutkistui jo heti alussa, kun 19-vuotias sveitsiläinen Alexandre Jankewitz ajettiin ulos vain 79 sekunnin jälkeen hänen taklattuaan rajusti Scott McTominayta. Jankewitz oli ensimmäistä kertaa Southamptonin edustusjoukkueen avauksessa, ja oli pelannut ennen eilistä vain minuutin verran Valioliigaa, viime viikolla Aston Villaa vastaan.

Lopussa Southamptonilla oli kentällä enää yhdeksän pelaajaa, kun Jan Bednarek ajettiin ulos ottelutilanteessa 6-0.