Meksikolaisjätti ylsi ennennäkemättömään yllätykseen seurajoukkueiden MM-turnauksessa

© Kuva: Getty Images

Meksikolainen Tigres teki sunnuntaina historiaa, kun se voitti brasilialaisen Palmeirasin 1-0 André-Pierre Gignacin pilkkumaalilla seurajoukkueiden MM-turnauksen välierässä.

Siitä tuli tuloksen myötä ensimmäinen CONCACAF:n (Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto) edustaja, joka on yltänyt kyseisessä turnauksessa loppuotteluun saakka.

Tigresin finaalivastustaja selviää tänään maanantaina saksalaisen Bayern Münchenin ja egyptiläisen Al Ahlyn kohtaamisessa.

Vuodesta 2000 lähtien pelattua seurajoukkueiden MM-turnausta kisataan parhaillaan 17. kertaa. Mestaruuksista 12 on mennyt Eurooppaan ja neljä Etelä-Amerikkaan. Afrikan ja Aasian maanosaliitoista on selvinnyt joukkue loppuotteluun yhteensä neljästi, muttei vielä kertaakaan voittoon asti.

Turnauksessa kohtaavat maanosaliittojen Mestarien liigojen voittajat sekä järjestäjämaan liigamestari. Euroopan ja Etelä-Amerikan edustajat hyppäävät mukaan vasta välierävaiheessa, joten ne voivat saavuttaa pokaalin jo kahden ottelun jälkeen.

Tigresin päävalmentaja Ricardo Ferretti iloitsi joukkueensa historiallisesta saavutuksesta välierävoiton jälkeen, mutta sanoi, ettei aio juhlia, ellei mestaruutta tule

– Vielä on yksi, kaikista tärkein peli jäljellä. Me tiedämme, kuinka hyvä joukkue sieltä on tulossa vastaan, sanoi Ferretti Goalin mukaan.

Häneltä kysyttiin, uskooko hän muiden meksikolaisseurojen fanien kannattavan Tigresiä finaalissa.

– Ihmisillä on oikeus kannustaa tai olla kannustamatta, haluta tai olla haluamatta, toivoa tai olla toivomatta. Se on heidän oikeutensa.

– Minä toivon aina parasta meksikolaisille joukkueille niiden osallistuessa johonkin, koska sellainen olen ihmisenä. En halua olla ilkeämielinen. Mutta ihmisillä on oikeus olla, mitä he haluavat. Jos he eivät halua kannustaa [meitä], niin se ei ole ongelma.

Qatarissa järjestettävän turnauksen finaali ja pronssiottelu pelataan ensi torstaina. Kaikki ottelut näytetään suorana C Morella.