Oho! Veikkausliigan konkarihyökkääjä Timo Furuholm lähtee ehdolle kuntavaaleihin

© Kuva: Juha Tamminen

Interin kapteeni Timo Furuholm pudotti torstaina ison uutisen Twitterissä. 33-vuotias hyökkääjäkonkari kertoi olevansa ehdolla tämän kevään kuntavaaleissa. Furuholmin puolue on vasemmistoliitto.

Porissa syntynyt Furuholm muutti Turkuun 17-vuotiaana. Vuosina 2012-2016 hän asui Saksassa pelatessaan Düsseldorfissa ja Hallessa, mutta Veikkausliigassa Furuholm on edustanut aina Interiä. Hän aloitti viime syksynä pelaamisen ohella myös sosiaalitieteiden yliopisto-opinnot.

– Olen omistautunut jalkapallolle tähänastisessa elämässäni, mutta samalla olen ehtinyt puntaroida paljon kentän ulkopuolisia asioita. Tarkemmin ajateltuna minussa on pitkään kytenyt halu vaikuttaa asioihin. Eriarvoistuminen, huoli hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, rasismi ja ilmastonmuutos ovat asioita, joihin haluan tarttua, Furuholm kertoo omilla kotisivuillaan.

Furuholm listaa huolenaiheikseen muun muassa koronapandemiankin kasvattaman lasten ja nuorten syrjäytymisvaaran. Hän haluaa myös edistää ekologisuutta poliittisessa päätöksenteossa.

– Olen ammatissani saanut toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Joukkueurheilun vaatimuksiin kuuluu suvaitsevaisuus, kyky ymmärtää ja arvostaa erilaisuutta. Vastaavaa ajattelutapaa vaaditaan myös monikulttuurisessa yhteiskunnassamme.

– Nykypäivän julkisessa keskustelussa esiintyvä rasismi ja viha on vaarallinen suuntaus. Meidän tehtävämme on osoittaa, ettei kyseiselle ilmiölle ole tilaa Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa, Furuholm lisää.

”Furkan” isä Tapio Furuholm on pitkäaikainen Porin kaupunginvaltuutettu. Jalkapalloselostajana tunnettu 69-vuotias Furuholm oli myös Vasemmmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2015, ja on näissäkin kuntavaaleissa Porin Vasemmistoliiton ehdokaslistoilla.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.