Serie A -seura Cagliarin legenda ja nykyinen manageri Andrea Cossu joutui lauantaina vakavaan auto-onnettomuuteen. 40-vuotias Cossu menetti autonsa hallinnan, ja hänet vietiin Cerdeñan kaupungin sairaalaan hoidettavaksi.

Cossun tilan kerrotaan olevan vakava, mutta hän ei ole tiettävästi hengenvaarassa. Cossua hoidetaan sairaalan teho-osastolla.

Calcio England

@CalcioEngland
Former Nazionale and #Cagliari midfielder Andrea #Cossu was badly injured in a car accident yesterday evening

He’s currently stable in ICU

Forza Andrea 💪#calcio #seriea
unionesarda.it/articolo/news-…

Cossu pelasi urallaan kaikkiaan 257 Serie A -ottelua, joista leijonanosan Cagliarissa. Hän lopetti uransa vuonna 2018, ja sai nopeasti työpaikan Cagliarin managerina. Cossun vastuualueeseen kuuluu muun muassa pelaajahankinta, ja hän toi kesällä seuraan muun muassa Atlético Madrid -legenda Diego Godínin Internazionalesta.

Cagliari Calcio

@CagliariCalcio
A seguito di un incidente stradale avvenuto oggi, il dirigente rossoblù Andrea Cossu si trova ricoverato presso l’ospedale “Brotzu” di Cagliari. Sottoposto ad accertamenti e terapie, le sue condizioni sono stabili.

Forza Andrea, siamo tutti con te!

Cossu sai terveisiä sunnuntaina pelatun Milanon derbyn yhteydessä, sillä hänen entinen pelikaverinsa Cagliarista, 24-vuotias Nicoló Barella oli kirjoittanut aluspaitaansa tekstin ”Forza Andre”, ”Voimia Andre”.

DAZN Italia

@DAZN_IT
"Forza Andre"
La dedica di Barella all'amico Andrea Cossu 🙏

#MilanInter #IlDerbyDeiDerby #DAZN

Cossun kerrotaan ajaneen autoaan itse, ja menettäneen tuntemattomasta syystä autonsa hallinnan. Hän sai onnettomuudessa tiettävästi useita luunmurtumia sekä päävamman.

Andrea Cossu pelasi urallaan myös kaksi A-maaottelua Italian paidassa. Hän oli lähellä paikkaa vuoden 2010 MM-joukkueessa, mutta sai kalkkiviivoilla tyytyä varamiehen paikkaan. Keskikentällä pelannut Cossu voitti kaudella 2010-2011 Serie A:n syöttötilaston.

Lähteet: AS ja Football-Italia