Shefki Kuqi: Näin Roy Hodgson olisi johdattanut Huuhkajat ”100-prosenttisesti” kisoihin

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien entinen keskushyökkääjä Shefki Kuqi on muistellut, kuinka Roy Hodgson käänsi A-maajoukkueen kurssin saavuttuaan ryhmän peräsimeen vuonna 2006.

Hodgson sai valmennettavakseen Suomen niin sanotun ”kultaisen sukupolven”, jonka tavoitteena oli taistella tiensä vuoden 2008 EM-kisoihin.

Kisaunelma ei jäänyt kauas todesta, mutta marraskuun 2007 maaliton tasapeli maailmanhuippuja vilisevän Portugalin kanssa kumosi haaveet taas pitkäksi aikaa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Shefki Kuqi pelasi Roy Hodgsonin alaisuudessa Fulhamissa ja Huuhkajissa. Kuva: Getty Images

Kuqin mukaan Huuhkajat olisi varmasti selvinnyt ensi kertaa kisoihin Hodgsonin komennossa, jos englantilaisluotsi olisi vain astunut tehtävään 2-3 vuotta aiemmin.

– Muistan aina, miten hän (Hodgson) muutti Suomen maajoukkueen, Kuqi kertoi Hodgsonin nykyisen seuran Crystal Palacen verkkosivuilla.

– Olen aina sanonut tämän: jos hän olisi saapunut kaksi tai kolme vuotta aiemmin, olisimme selvinneet EM- tai MM-kisoihin. 100 prosentin varmuudella.

– Meillä oli silloin tämä [kultainen] sukupolvi. Sami Hyypiä oli Liverpoolin kapteeni, minä pelasin Blackburnissa, Jussi Jääskeläinen torjui Boltonissa, Teemu Tainio oli Tottenhamissa…

– Meillä oli todella hyviä pelaajia, mutta emme vain saaneet tuloksia aikaiseksi. Kun Roy saapui, hän muutti kaiken ja olimme hyvin lähellä.

– Viimeisessä ottelussa meidän olisi pitänyt voittaa Portugali selvitäksemme kisoihin. Mutta [vaikka tie päättyi karsintoihin] se kertoo paljon siitä, millainen valmentaja Roy on.

LUE MYÖS:


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.