Jalkapallo-ottelun siirtäminen lumentulon takia ei sinänsä ole mikään iso uutinen. Sääolot ovat olleet kohtuuttomat futiksen pelaamiseen vuorollaan niin Suomessa, Saksassa, Englannissa kuin monessa muussakin maassa.

Kaikissa näissä maissa on jalkapalloa pelannut myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparv. Täksi kaudeksi Sparv siirtyi Tanskasta Kreikan Superliigaan, ja osasi tuskin varautua siihen, että Kreikassa jouduttaisiin peliä siirtämään lumisateen yllätettyä.

Sparvin edustaman AE Larissan piti kohdata sunnuntaina kotikentällään AEK Ateena, mutta erotuomari Efstathios Gortsilas päätti kuitenkin siirtää ottelua huomiselle. Syy tähän on ymmärrettävä, sillä pelikenttä oli Kreikan Superliigan twiitin mukaan kauttaaltaan 15-20 senttimetriä lumen peitossa.

Kenties joku kujeilija joukkueessa arvelisi jo Sparvin koti-ikävän tuoneen Välimeren maahan kunnon lumisateen. Sparv itse kuitenkin vannoi omassa ilkikurisessaan twiitissään tehneensä parhaansa, jotta ottelu voitaisiin pelata.

– Ihmislumiaura. Parhaista pyrkimyksistäni huolimatta ottelua lykättiin. Yritän vähän kovemmin huomenna, lumienkeliä kuvassa tekevä Sparv kirjoitti.

Tim Sparv

@TimSparv
The human snowplow. Game postponed despite my best efforts. I’ll try a bit harder tomorrow. @Super_League_GR

Ottelun uusi ajankohta on huomenna maanantaina 15.2. kello 17.15. Lämmintä ei ole Larissassa tuolloinkaan, sillä Forecan mukaan lämpötila laskee ottelun alun +2:sta -2 asteeseen. Sunnuntain lumisateen odotetaan kuitenkin loppuvan ensi yön aikana.

Jos jollekin, niin ainakin suomalaiselle Tim Sparville luulisi olevan etua talvisten olosuhteiden hallitsemisesta Kreikassa.