MM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta sunnuntaina, kun vieraskentällä vastaan astuu Ukraina. Vedonlyöntiyhtiö NordicBetin asiantuntija Janne Hakulinen ei Suomelle juuri yllätyksen saumaa anna.

Ukrainan vaarallisuus nähtiin jo keskiviikkona, kun se kävi hakemassa 1-1-tasapelin hallitsevasta maailmanmestarista ja lohkon ennakkosuosikista Ranskasta. Lisäksi huomionarvoista on toki sekin, että Ukraina on FIFA-rankingissa sijalla 24, kun Suomi on vasta 55. Ranska on samaisella listalla toisena.

Ranska hallitsi keskiviikkona ottelua, mutta Ukrainan tiivis puolustuspelaaminen oli sille myrkkyä. Ukraina on tullut päävalmentajansa Andri Ševtšenkon alaisuudessa tunnetuksi äärimmäisen tarkasta puolustuspelaamisesta, vaikka päävalmentaja teki peliurallaan itsensä tunnetuksi maalien mättämisestä.

NordicBetin asiantuntija Hakulisen mukaan Ukraina voittaa vähämaalisen ottelun sunnuntaina 53 prosentin todennäköisyydellä.

– Bosnia-peliin verrattuna Suomi lähtee vieraissa selkeästi altavastaajana ja ehkä vähän passiivisemmalla tyylillä hakemaan vastaiskuja Teemu Pukille.

Suomi hyödynsi positiivisia tilanteenvaihtoja myös Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Pukin 2-1-maali oli tästä erinomainen esimerkki. Ukrainan kohdalla samanlaisia tiloja ei välttämättä kentälle synny. Ukraina haluaa minimoida tuon kaltaiset tilanteet.

– Etenkin puolustussuuntaan Ukraina on parempi kuin Bosnia-Hertsegovina, ja maalipaikat tulevat Suomella jäämään vähiin. Andri Ševtšenko on päävalmentajana tehnyt jo vuosia erittäin hyvää työtä, ja Ukraina on erityisen hyvä jäädyttämään pelejä, Hakulinen arvioi.

[readmore from=huuhkajat]

Jäädyttämisestä nähtiin erinomainen esimerkki juuri Ranskaa vastaan. Ukraina ei antanut Ranskalle kuin puolittaisia tekopaikkoja, mikä turhautti Chelsean tähtihyökkääjä Olivier Giroud’n sekä Ranskan päävalmentajan Didier Deschampsin.

– He pelasivat todella lähellä toisiaan ja siitä tuli vaikeaa. Tämä on turhauttavaa, mutta täytyy myös antaa tunnustusta Ukrainalle, he pelasivat todella hyvän pelin, Giroud kehui.

– Kaikki riippuu vastustajasta, jonka odotin olevan todella tiivis rakenteeltaan, mutta en osannut odottaa, että näin tiivis, Deschamps yllättyi.

Selvää on, ettei Suomella ole varaa päästää Ukrainaa vastaan kahta maalia, kuten tapahtui Bosniaa vastaan. Suomen maaliodottama jäänee Ukrainassa hyvin pieneksi, joten tehokkuuden täytyy olla huipussaan. Siihen Suomella on toki erinomainen lääke, nimittäin yksi Euroopan kuumimmista maalintekijöistä, Teemu Pukki.

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

Lähde: NordicBetin tiedote