”Tämä ei ole mitään Playstationilla pelaamista” – Ranskan päävalmentaja ja tähtipelaaja täysin eri linjoilla

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien MM-karsintalohkon ennakkosuosikki Ranska pelasi kotikentällään keskiviikkoiltana 1-1-tasapelin Ukrainaa vastaan. Tulos ei tyydyttänyt Ranskan päävalmentajaa Didier Deschampsia, joka kokeili hieman aiemmasta poikkeavaa ryhmitystä.

Ranskan osuman tehnyt Antoine Griezmann antoi pienoisen kritiikin valmennuksen suuntaan ottelun jälkeen.

– Olisimme tarvinneet enemmän hyökkääviä pelaajia, jotka osaavat haastaa puolustajia 1vs1-tilanteissa laidoilla, Barcelonan hyökkääjä sanoi ottelun jälkeen TF1:lle.

Ranska lähti otteluun 4-4-2-muodolla, kun yleensä Deschamps on suosinut 4-2-3-1-ryhmitystä. Ukraina nousi toisella puoliajalla tasoihin Presnel Kimpemben omalla maalilla. Deschamps perusteli valintojaan ottelun jälkeen. Ranska hallitsi peliä selvästi, mutta tehot jäivät uupumaan.

– Meidän maalivahdilla ei kauheasti ollut tekemistä. Kokeilin tätä muotoa kaksi vuotta sitten Moldovaa vastaan, ja silloinkin pelasimme huonon ensimmäisen puoliajan. Kyse ei ole vain siitä, mitä lukee paperilla. Tämä ei ole mitään Playstationilla pelaamista. Tarvitaan tasapainoa ja vaihtoja.

– Kaikki riippuu vastustajasta, jonka odotin olevan todella tiivis rakenteeltaan, mutta en osannut odottaa, että näin tiivis, Deschamps kehui Suomen tulevaa vastustajaa Ukrainaa.

Deschamps oli myös hyvin eri linjoilla Griezmannin kanssa.

– Ei se niin mene, että laitetaan kolme hyökkääjää kentälle, jotta tulisi enemmän maaleja. Kyse on myös siitä, miten täytämme kentän ja tasapainosta. Ei minua tarvitse vakuutella. Tiedän syvällä sisimmissäni, että tasapaino on huomattavasti hauraampi. Kun tähdätään korkealle tasolle, vaikeudet totta kai lisääntyvät, Deschamps selitti L’Equipelle.

Olivier Giroud tuli kentälle reilun tunnin kohdalla Paul Pogban tilalle. Giroud ei lähtenyt etsimään tekosyitä, vaan antoi myös tunnustusta Ukrainalle.

– Dominoimme peliä ensimmäisellä puoliajalla, hallitsimme selkeästi palloa ja meillä oli paikkoja, mutta emme onnistuneet tekemään toista maalia. Toisella puoliajalla jatkoimme hyökkäämistä ja saimme puolittaisia paikkoja, mutta kyllä se maali meitä harmittaa.

– He pelasivat todella lähellä toisiaan ja siitä tuli vaikeaa. Emme aio keksiä tekosyitä. Takaiskumaali vähän lamautti ja mietimme, että mitä meille tapahtui. Tämä on turhauttavaa, mutta täytyy myös antaa tunnustusta Ukrainalle, he pelasivat todella hyvän pelin, Giroud kehui.

Kaikki MM-karsintaottelut katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa sekä tärkeimmät ottelut V Sport -kanavilla.

Lähde: Get French Football News


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.