Portugalin ja Serbian välisessä MM-karsintaottelussa nähtiin yksi alkuvuoden puhuttavimmista tapauksista, kun Cristiano Ronaldo viskasi tuohtuneena kapteeninnauhansa maahan kentältä poistuessaan.

Syynä raivonpurkaukseen oli se, että Ronaldon mielestä häneltä vietiin ilmiselvä maali, joka olisi ratkaissut voiton Portugalille. Ottelun viimeisellä peliminuutilla Ronaldo ujutti pallon ohi Serbian maalivahdin Marko Dmitrovićin, mutta puolustaja Stefan Mitrović siivosi pelivälineen maaliviivan tuntumasta.

Portugalilaistähti oli täysin varma, että pallo oli ylittänyt maaliviivan ennen Mitrovićin purkua, ja hän sai voimakkaasta protestoinnistaan keltaisen kortin.

Euroopan MM-karsinnoissa ei ole käytössä maaliviiva- tai VAR-teknologiaa, joten tilannetta ei voitu tarkistaa jälkikäteen. Pelikello oli vielä käynnissä, kun Ronaldo lähti jo kävelemään kentältä pois. Lopuksi hän viskasi vielä kapteeninnauhansa maahan ja suuntasi pukuhuoneeseen.

Uutistoimisto Associated Press kertoo, että eräs stadionin työntekijöistä noukki Ronaldon kapteeninnauhan maasta ja lahjoitti sen hyväntekeväisyysjärjestölle, joka kerää rahaa spinaalista lihasatrofiaa sairastavan kuusivuotiaan serbialaispojan leikkaukseen.

Nauha on huutokaupattavana verkossa kolmen päivän ajan.