Ligue 1 -jätti PSG koki sunnuntaina järkytyksen, kun se hassasi tilaisuuden nousta sarjakärkeen ja hävisi kotikentällään putoamisviivan alla majailleelle Nantesille 1-2. Tappio oli PSG:lle sarjassa jo kauden seitsemäs, joten se on hävinnyt tällä kaudella useammin kuin kertaakaan sen jälkeen, kun seura siirtyi qatarilaisomistukseen vuonna 2011. Nantesille PSG oli hävinnyt viimeksi marraskuussa 2002.

Tappio oli vain pieni järkytys sen rinnalla, mitä pariisilaisjoukkueen tähtipelaaja Ángel Di María koki ottelun aikana ja sen jälkeen. Argentiinalainen pelintekijä kutsuttiin ripeästi vaihtoon noin tunnin pelin kohdalla. Hän poistui saman tien nopeasti stadionilta keskusteltuaan PSG:n urheilujohtaja Leonardon kanssa.

Syy oli dramaattinen: Di Marían kotiin oli murtauduttu ottelun aikana, ja hänen perheensä oli tapahtumahetkellä kotona. Ottelu oli vaihdon hetkellä tilanteessa 1-1.

Tapahtumista ovat kertoneet sivuillaan muun muassa ranskalaislehti RMC Sport ja espanjalaiset Sport ja Marca.

Leonardo seurasi ottelua Parc des Princes -stadionin VIP-aitiossa, kun hänen matkapuhelimeensa soitettiin. Leonardo laskeutui välittömästi puhelun jälkeen kentän tasalle keskustelemaan valmentaja Mauricio Pochettinon kanssa. Vain muutamaa sekuntia myöhemmin Pochettino pyysi Di Maríaa tulemaan vaihtoon.

Kolmikko keskusteli muutaman minuutin ajan pelaajatunnelissa ennen kuin Pochettino palasi takaisin kentän laidalle. Di María ja Leonardo puolestaan astelivat kohti pukusuojaa.

SPORTbible

@sportbible
After taking a phone call during the game, PSG chief Leonardo raced down to tell Pochettino to sub Di Maria off.

Pochettino immediately took him off and they both went down the tunnel, but only the manager returned. sportbible.com/football/footb…
sportbible.com

Angel Di Maria Substituted After A Robbery At His House During PSG Vs Nantes

Angel Di Maria was substituted during PSG's 2-1 defeat to Nantes after a burglary at his home.

Tapaus oli vakava, sillä mediatietojen mukaan argentiinalaisen kotiin murtauduttiin kesken pelin, ja hänen perheensä oli tuolloin kotona. Murtautujat pitivät hetken aikaa perheenjäseniä panttivankeinaan, mutta jättivät heidät lopulta kuitenkin rauhaan. Di Marían perheen kerrotaan olevan fyysisesti kunnossa, mutta pelaajan sanotaan olevan järkyttynyt tapahtumista – ja epäilemättä niin on muukin perhe. Murtautujia kerrotaan olleen ”useita”.

Asiasta tekee vieläkin hurjempaa se, että murto Di Marían kotiin ei ollut edes ainoa PSG-yhteisöä koetellut vaaratilanne sunnuntaina, sillä samana iltana murtauduttiin myös brassitoppari Marquinhosin vanhempien kotitaloon – myös heidän kotona ollessaan. Molemmat kodit sijaitsevat samalla asuinalueella. Kumpaakin asuntoryöstöä kuvaillaan ”äärimmäisen väkivaltaisiksi”.

Di Marían tilanne on vaikea siksikin, että tapaus ei ollut hänen elämässään ensimmäinen. Myös argentiinalaisen pelatessa Manchester Unitedissa hänen kotiinsa yritettiin murtautua, tammikuussa 2015. Perhe söi illallista, kun useat murtautujat yrittivät tunkeutua taloon takaoven kautta. Varkaat kuitenkin pakenivat paikalta hälytyksen soitua.

[readmore from=Di-Maria-Angel]

Di Marían vaimo järkyttyi tuolloin tapahtuneesta pahoin, poisti sosiaalisesta mediasta kaikki kuvat, joissa perheen koti näkyi ja perhe muutti asumaan vähäksi aikaa hotelliin ennen kuin löysi uuden kodin. He olivat ehtineet asua talossa vain kuukauden ajan.

– On urheiluun liittymättömiä asioita, jotka menevät jalkapallon edelle. Se on otettava huomioon. Se ei ole selitys, mutta meiltä meni siihen energiaa, Mauricio Pochettino kommentoi Nantes-pelin jälkeen, vaikka sanoikin PSG:n muiden pelaajien kuulleen Di Marían tilanteesta vasta ottelun päätyttyä.

33-vuotiaan Ángel Di Marían perheeseen kuuluvat vuosina 2013 ja 2017 syntyneet tyttäret. Esikoistytär Mia syntyi keskosena liki kolme kuukautta ennen laskettua aikaa, ja vietti pitkään teho-osastolla kamppaillen elämästään.

Di María on pelannut PSG:ssä kesästä 2015 lähtien. Hän solmi viime viikolla uuden, kesään 2022 ulottuvan jatkosopimuksen.