Kylian Mbappé mätti vaatimattomat neljä maalia, kun Paris Saint-Germain pudotti Barcelonan jatkosta Mestarien liigassa yhteismaalein 5-2. 22-vuotias ranskalainen on kuudella tekemällään maalilla kilpailun maalitilastossa jaetulla kakkossijalla yhdessä viiden muun pelaajan kanssa. Edellä on vain kaksi vuotta nuorempi, peräti kymmenen maalia tehnyt Erling Braut Håland.

Mbappé pelaa PSG:ssä nyt neljättä kauttaan. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi kuitenkin AS Monacossa, jossa hän löi läpi kaudella 2016-2017, vaikka oli kauden alkaessa vasta 17-vuotias. Mbappé teki tuolla kaudella Ligue 1:ssa 15 maalia, Mestarien liigassa kuusi ja pelasi jo seuraavana kesänä 18-vuotiaana MM-kisoissa.

Monacoa valmensi tuolloin portugalilainen Leonardo Jardim. Hän muisteli espanjalaisen AS:n haastattelussa Mbappén läpimurtoa sekä pohdiskeli sitä, kuinka hyvin hyökkääjä sopisi esimerkiksi tulevaksi seuraksi vahvasti huhuttuun Real Madridiin. Jardim nosti Mbappén Monacon edustusjoukkueeseen vain 16 vuoden ikäisenä, ja johdatti joukkueen kaudella 2016-2017 Ligue 1:n mestariksi sekä Mestarien liigan välieriin.

– Mbappé alkoi harjoitella kanssamme edustusjoukkueessa ollessaan 16-vuotias. Toisena vuonnaan hän aloitti paremmin ja alkoi murtautua sisään joukkueeseen. Hän alkoi tehdä paljon maaleja, ja etenkin tärkeissä otteluissa, Jardim muisteli.

– Kun pudotimme Manchester Cityn puolivälierissä, Mbappé pelasi Mestarien liigassa erinomaisesti ja hänestä tuli joukkueelle erittäin tärkeä pelaaja. Yritin aina auttaa häntä.

Valmentajan mukaan Mbappén erityislahjakkuuden huomasi nopeasti.

– Hän on mahtava ja erittäin lahjakas pelaaja. Näin, että hänestä tulee maailman paras pelaaja, kun hän pelasi 17-vuotiaana niin paljon peräkkäisiä otteluita ja teki maaleja. Mbappé oli mestaruuskaudellamme erittäin tärkeä pelaaja, koska hänellä hienoja taitoja, jotka erottivat hänet muista.

Kylian Mbappén on uskottu pitkään olevan Real Madridin tähtäimessä. Jardim on vakuuttunut siitä, että ranskalainen sopisi joukkueeseen hyvin, vaikka alussa voisikin olla sopeutumisvaikeuksia.

– Jos Madridilla on mahdollisuus hankkia Mbappé, hänestä tulee joukkueen luottopelaaja. Mbappé tekisi joukkueesta vahvemman.

[readmore from=Mbappe-Kylian]

– En usko, että Madridiin on helppo tulla. Ranskalainen kulttuuri on erilainen kuin espanjalainen. On kuitenkin hyvä tietää, että Mbappé on sopeutumiskykyinen.

46-vuotias Jardim itse on ollut vailla töitä reilun vuoden saatuaan potkut Monacosta vuoden 2019 lopussa.

– Nautin nyt ajasta perheeni kanssa, mutta valmentaja on aina valmis palaamaan töihin. Viimeinen kokemukseni oli Monacossa, mutta olen valmis sitoutumaan mihin tahansa seuraan, joka uskoo työmetodeihini, Jardim vinkkasi.