Thomas Lam jäi tällä viikolla ilman kutsua Huuhkajien tuoreeseen MM-karsintamiehistöön.

Tämä uutinen ei kuitenkaan näyttänyt suomalaista lannistaneen, sillä heti seuraavassa pelissään 27-vuotias puolustaja teki varsin komeat tehot topparin tontilta.

Lamin edustama PEC Zwolle voitti sunnuntaina VVV-Venlon 2-1-lukemin Hollannin pääsarjassa.

Zwolle avasi maalihanat tunnin pelin jälkeen, kun Slobodan Tedic vei kotijoukkueen johtoon Lamin alustuksesta.

Vieraat palasivat vain muutaman minuutin jälkeen tasoihin, mutta reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Lam vei Zwollen takaisin johtoon.

Lam otti vastuun Zwollen saamasta rangaistuspotkusta ja upotti sen Thorsten Kirschbaumin selän taakse.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

PEC Zwolle

@PECZwolle
⚽️ 79' DOELPUNT PEC Zwolle! Thomas Lam schiet raak vanaf de stip: 2-1! #pecvvv #peczwolle #desespereertnimmer

Peli päättyi lopulta näihin lukemiin ja Lam vastasi pelin voittomaalista. Maali oli Lamin kolmas tämän kauden Eredivisiessä ja maalisyöttö ensimmäinen.

Lam on pelannut Huuhkajissa viimeksi lokakuussa 2020. Hänet on nähty Suomen A-maajoukkuepaidassa yhteensä 24 kertaa.