Tässä on Huuhkajien joukkue MM-karsintojen avauspeleihin – kaksi uutta nimeä mukana

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue aloittaa ensi viikolla MM-karsinnat. Karsintojen avausottelussa Huuhkajat isännöi Bosnia ja Hertsegovinaa. Toisessa ottelussa Suomi kohtaa vieraissa Ukrainan. Lisäksi Suomi pelaa harjoitusmaaottelun Sveitsiä vastaan.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti joukkueensa alkaviin MM-karsintoihin keskiviikkona. Uusina niminä joukkueessa nähdään maalivahti Carljohan Eriksson sekä keskuspuolustaja Robert Ivanov, joka oli Qatarin maajoukkueleirillä mukana jo vuonna 2019.

– Carljohan on kantanut isoa vastuuta Mjällbyssä, Allsvenskanissa. Ivanov on pelannut vahvan kauden Warta Poznanissa, hyviä matseja ja vakuuttavaa tekemistä. Nyt hän saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan, Kanerva kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Jo etukäteen oli tiedossa, että ykkösvahti Lukas Hradecky on mitä todennäköisimmin sivussa maaliskuun otteluista loukkaantumisen takia. Myös Anssi Jaakkola on sivussa loukkaantumisen takia. Hradeckyn ollessa poissa päävastuuta kantaa maalinsuulla Bresciassa erinomaisessa vireessä oleva Jesse Joronen. Lisäksi poissa on myös koronavirusta sairastava Genkin laitapuolustaja Jere Uronen.

Huuhkajien hyökkäysosasto on varsin nimekäs. Norwichin tulikuuma hyökkääjä Teemu Pukki on odotetusti mukana, kuten myös Union Berlinin Joel Pohjanpalo sekä Brentfordin Marcus Forss. Myös Robin Lod on joukkueessa mukana.

Vammoista kärsinyt Augsburgin Fredrik Jensen jää maaliskuun otteluista sivuun. Jensen oli Nations Leaguessa Suomen paras maalintekijä kolmella osumallaan. Myös Lassi Lappalainen on poissa vamman takia.

Keskikentän avainpelaajat löytyvät myös joukkueesta. Rangersin kanssa Skotlannin mestaruuden jo varmistanut Glen Kamara on mukana joukkueessa, kuten myös vähäiselle vastuulle kreikkalaisessa AE Larissassa jäänyt kapteeni Tim Sparv. Lisäksi keskikentän runkopelaajista mukana ovat myös Djurgårdenin Rasmus Schüller sekä Esbjergin Joni Kauko.

Puolustuslinjasta löytyvät tutut topparit Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri, jotka molemmat ovat saaneet kiitettävästi vastuuta omissa joukkueissaan viime aikoina. Sen sijaan laitapuolustajaosastolla on haastavampi tilanne, kun Uronen on poissa. Mukana ovat pitkään pelaamatta ollut Jukka Raitala, viime aikoina QPR:ssä vaihtpenkille jämähtänyt Nicholas Hämäläinen, MTK Budapestin Nikolai Alho sekä puolalaista Stal Mieleciä edustava Albin Granlund.

Ryhmässä on myös huomioitu selvästi harjoitusottelu Sveitsiä vastaan. Kokoonpano on laaja ja oman saumansa luultavasti saavat Sveitsiä vastaan esimerkiksi Onni Valakari ja toppari Ivanov.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Suomen ottelut maaliskuun maajoukkuetauolla

  • Keskiviikko 24.3. klo 21.45: Suomi – Bosnia ja Hertsegovina (MM-karsinta)
  • Sunnuntai 28.3. klo 21.45: Ukraina – Suomi (MM-karsinta)
  • Keskiviikko 31.3. klo 21.45: Sveitsi – Suomi (harjoitusottelu)

Olympiastadionilla pelattavaan Bosnia-otteluun ei oteta yleisöä paikalla koronarajoitusten takia.

LUE MYÖS:

Kaikki Suomen ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplaysta, V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä ilmaiseksi Viafreesta.

Muokattu 18.3. klo 9.23: Korjattu Rasmus Schüllerin seuraksi Djurgården.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!