Huuhkajien tukipilarin joukkue loistaa – enää kahdeksan eurooppalaista pääsarjaseuraa jatkaa kauttaan tappioitta

© Kuva: Getty Images

Jollei mitään aivan järisyttävää tapahdu, tulee Steven Gerrardin valmentama Rangers palaamaan Skotlannin mestariksi kymmenen vuoden tauon jälkeen. Joukkue, jonka keskikentällä häärii myös Huuhkajien tukipilari Glen Kamara, johtaa Skotlannin Valioliigaa 15 pisteen erolla Celticiin, vaikka on pelannut ottelun sitä vähemmän.

Rangers on voittanut kauden 30 ottelustaan 26, ja pelannut neljä kertaa tasan. Jos ei tappioita tule loppukaudenkaan aikana, yltää skottiseura samaan mahtavaan suoritukseen – tappiottomaan kauteen – jonka teki Arsène Wengerin valmentama Invincibles, kun Arsenal jyräsi Valioliigan mestariksi kaudella 2003-2004.

Yksin Rangers ei silti ole, sillä Euroopan talven yli pelattavissa pääsarjoissa on seitsemän muutakin seuraa, jotka eivät ole hävinneet kaudella 2020-2021 vielä kertaakaan. Rangersin tavoin hyvin valovoimaisena seurana listalla on myös Portugalin pääsarjaa johtava Sporting Lissabon. Sportingin saldo kauden peleistä on 17 voittoa ja neljä tasapeliä. Sporting johtaa Primeira Ligaa yhdeksällä pisteellä ennen Bragaa ja tavoittelee ensimmäistä mestaruuttaan 19 vuoteen.

Kotimaan sarjoissaan toistaiseksi voittamattomia ovat myös viime viikolla Eurooppa-liigassakin nähdyt Belgradin Punainen Tähti sekä Slavia Praha. Punainen Tähti sai taipua hyvän taistelun jälkeen AC Milanille, mutta on jyrännyt Serbian pääsarjassa. Saldo on komea 21 voittoa ja kaksi tasapeliä.

Slavia Praha puolestaan pudotti Eurooppa-liigassa Leicesterin ja on saavuttanut Tshekin liigassa saman saldon (17 voittoa ja neljä tasapeliä) kuin Sporting Portugalissa. Eurooppa-liigan neljännesvälierissä Slavia kohtaa toisen kotimaassaan voittamattoman, Glasgow Rangersin.

Muut neljä voittamatonta tulevat astetta tai kahta pienemmistä sarjoista. FK Sarajevo on voittanut Bosnia ja Hertsegovinan sarjassa 19 ottelustaan 13, ja pelannut kuudesti tasan. Europa FC on puolestaan saavuttanut Gibraltarin sarjassa kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin. San Marinon liigassa sekä Fiorita että Libertas ovat puolestaan voittaneet kaikki kuusi otteluaan.

Ennen viime viikonloppua listalla oli myös Ukrainan mahtiseura Shakhtar Donetsk, mutta se kärsi Zorya Luhanskille kauden ensimmäisen sarjatappionsa maalein 0-1.

Lähde: AS


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.