Italian Serie A:ssa nähtiin sunnuntaina suuri yllätys, kun sarjanousija Benevento haki 1-0-vierasvoiton Juventuksesta.

Ottelun ainokainen syntyi 69. minuutilla Adolfo Gaichin jalasta. Argentiinalaishyökkääjä pääsi väliin Arthur Melon heikkoon syöttöön ja laukoi pallon rangaistusalueen tuntumasta alanurkkaan.

Juventus rummutti loppuajan tuloksetta hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj urakoi Beneventon keskikentällä 83 minuuttia.

Benevento otti voitosta kaiken irti sosiaalisessa mediassa. Seuran Twitter-tilin ylläpitäjä antoi tunteidensa kuohua vapaasti yli ensimmäisessä julkaisussaan.

Benevento Calcio

@bncalcio
abxjekshxbsjsoxowjabZzzjsospoaahzkzlnxnehsxiaoqlzlxndnsjzozkansbhzowlanzbxjeiaOqplalPabdbsms

#JuventusBenevento

Seuraavassa twiitissä oli kuva Hetemaj’sta ja kumppaneista tuulettamassa tulosta raivokkaasti pukuhuoneessa.

Beneventon päävalmentaja Filippo Inzaghi sanoi pelin jälkeen Sky Sport Italialle, että hän oli valmistellut puheen tappiota varten.

– Me tiesimme, mikä meidän polkumme oli. Sanoin jätkille, että voisimme saada pisteitä mukaan Torinosta.

– Nämä ovat poikkeuksellisia jätkiä. Ennen peliä sanoin heille, että kiittäisin heitä koko elämäni ajan. Olin jo valmistellut puheen tappiota varten. Olen taikauskoinen ja minun on oltava järkevä.

Juventuksen päävalmentaja Andrea Pirlo ei ollut alkuunkaan tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tämä oli huono päivä kaikin tavoin. Meidän asenteemme, teknisten virheiden, kaiken takia. Kun pelaa tällä tavalla, voi hyvinkin hävitä.

– Me halusimme voittaa tämän pelin, mutta tiesimme myös, että tästä tulisi vaikea ottelu, sillä Benevento on hyvin organisoitu joukkue, jolla on kaksi tiukkaa linjaa, joten meidän oli oltava rauhallisia ja levitettävä heidän paikkaansa.

– Sen sijaan me olimme raivokkaita, teimme paljon virheitä, emmekä valitettavasti saaneet haluamaamme tulosta.

The xG Philosophy 🇪🇺

@xGPhilosophyEU
Juventus (2.59) 0-1 (0.32) Benevento

Juventus, sarjan hallitseva mestari, on nyt kymmenen pistettä perässä kärkijoukkue Internazionalea. Pirlolta kysyttiin, onko mestaruustaisto jo ohi hänen joukkojensa osalta.

– Meidän on jatkettava uskomista ja jatkettava omalla polullamme, jotta voimme päästä sinne. Tavoite pysyy samana, kuten eilenkin sanoin, mutta meidän on pelattava täysin eri asenteella kuin tänään. Me pelaamme tärkeä paita päällä ja meidän on kunnioitettava sitä jokaikinen kerta.