Slavia Praha ja sen puheenjohtaja Jaroslav Tvrdík ovat tuominneet tshekkiläisseuran ultrakannattajien hävyttömän julkaisun, joka oli kohdistettu Rangersin suomalaispelaaja Glen Kamaralle.

Torstain puhuttaneen Eurooppa-liiga-ottelun jälkeen Slavia-fanien ääriosasto julkaisi moraalittoman kuvan banderollista, joka sisälsi kuvottavan viestin Kamaralle.

Myös sosiaalisessa mediassa jaettu kuva on sittemmin poistettu kannattajaryhmän Instagram- ja Twitter-tileiltä, mutta ryhmä edelleen jakaa viestiään muita kanavia pitkin. Julkaisun voi nähdä oheisesta näyttökuvasta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Roni Raunola

@roniraunola
Hyi helvetti miten sairasta.

Slavia syytti ottelussa rasismin uhriksi joutunutta Kamaraa häntä solvanneen Ondrej Kudelan pahoinpitelystä.

Seuran varapuheenjohtaja Tvrdík, joka on tiettävästi keskittynyt viime päivinä Kamaraa vastaan tehtyyn rikostutkintaan, ei kuitenkaan sulattanut ultrafanien tempausta.

– Olen erittäin häpeissäni joidenkin radikaalien fanien julkaiseman kuvan sisällöstä. Se on aivan inhottava, säälittävä ja rasistinen. Ei rasismille! twiittasi Tvrdík.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jaroslav Tvrdik

@JaroslavTvrdik
Strasne se stydim za obsah fotografie, kterou zverejnila cast radikalnich fanousku. Je to naprosto nechutne, ubohe a rasisticke. NO TO RACISM!

LUE MYÖS: Skottiseura jätti polvistumatta osoittaakseen tukensa Glen Kamaralle – Rangers harkitsee samanlaista ratkaisua

Tvrdíkin jälkeen myös Slavia julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jossa se tuomitsi kannattajaryhmän oksettavan julkaisun.

– Slavia etääntyy rasistisen valokuvan tekijöistä. Seura tekee rikosilmoituksen tuntemattomista henkilöistä, jotka ovat osallistuneet kuvan valmisteluun ja julkaisemiseen. Aloitamme oman tutkimuksemme tästä asiasta, Slavia tiedotti.

SK Slavia Prague EN

@slavia_eng
Slavia distance themselves from authors of the racist photograph. The club files criminal complaint against unknown individuals involved in the preparation and publishing of the picture and we will launch our own inquiry into this matter.

CLUB STATEMENT➡️ en.slavia.cz/clanek.asp?id=…

LUE MYÖS: