Teemu Pukkia ylistetään Mestaruussarjan ”suomalaisottelun” alla – vastassa hurja maalitykki

© Kuva: Getty Images

Englannin Mestaruussarjassa pelataan tänään kiihkeä kärkikamppailu, kun piikkipaikalla komeileva Norwich saa vastaansa sarjakakkosen Brentfordin.

Molemmista joukkueista löytyy suomalaisväriä, sillä Norwichin hyökkäystä johtaa huippuvireinen Teemu Pukki ja Brentfordin hyökkäyspäässä peliaikaa kärkkyy Marcus Forss.

Kyseessä on myös kahden kovan maalitykin kohtaaminen. Pukki on nyt iskenyt tällä kaudella 18 liigaosumaa, mutta Brentfordin maaliruisku Ivan Toney on heiluttanut verkkoa jo 25 kertaa.

– Tietysti olemme tietoisia Ivan Toneyn taidoista, mutta en halua puhua pelaajasta, jota me emme hankkineet. Hän on hyvä pelaaja ja osoittanut sen tällä kaudella tähän mennessä. Yksi ottelun teemoista on hänen pitämisensä aisoissa, Norwichin manageri Daniel Farke sanoo seuran verkkosivuilla.

Farken mukaan Pukki on erittäin tärkeä lenkki Norwichin prässipelaamisessa.

– Hän petaa asioita joukkuetovereilleen. Emi Buendía voittaa paljon palloja hyökkäyspuoliskolla, mutta välillä se johtuu Teemu Pukin työstä, Farke toteaa.

– Hän on nyt loistavassa fyysisessä kunnossa. Hän on terävä pallon kanssa ja ilman palloa. On mahtavaa, että hän on parhaassa iskussaan.