Erling Braut Håland ei ole ainoastaan yksi jalkapallomaailman jännittävimmistä hyökkääjälupauksista.

Norjalaissensaatio, joka on tehnyt Borussia Dortmundille jo 37 maalia 34 otteluun tällä kaudella, kantaa nimissään myös maailmanennätystä yleisurheilun puolella.

Håland on nimittäin maailmanennätyksen haltija 5-vuotiaiden vauhdittomassa pituushypyssä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

André 'Noruega' Østgaard

@AndreOstgaard
Erling Braut Haaland still holds the world record for the longest standing long jump for 5 year olds. Haaland jumped 1.63m on 22 jan 2006.

dagbladet.no/sport/faren-om…

20-vuotiasta on kehuttu säännöllisesti hänen uskomattomasta nopeudestaan, atleettisuudestaan sekä raa’asta voimastaan. Nämä ominaisuudet nousivat esille tosin jo useita vuosia sitten.

Haluttua tavaraa myös käsipallon puolella

Kun Håland oli lapsi, hänen isällään Alf-Inge Hålandilla oli tapana ”testata” poikaansa erilaisten urheilulajien parissa. Näihin lukeutuivat murtomaahiihto, käsipallo ja yleisurheilu.

Yleisurheilu oli lajeista se, jossa Håland etenkin loisti. Hän rikkoi 5-vuotiaiden maailmanennätyksen vauhdittomassa pituushypyssä 22. tammikuuta 2006, kun hänen loikkansa pituudeksi mitattiin jopa 1,63 metriä.

[readmore from=Håland-Erling-Braut]

– Tämä oli ennen kuin hän alkoi pelaamaan jalkapalloa. Hän harrasti käsipalloa, yleisurheilua ja murtomaahiihtoa kunnes hän täytti 14 vuotta, Alf-Inge kertoi Dagbladetin haastattelussa syyskuussa 2019.

– Norjan käsipallomaajoukkueen manageri halusi hänen pelaavan käsipalloa. Myös tenniksen pelaaminen oli hänestä kivaa.

– Monipuolisuus on tärkeää. Pääset kehittämään kehosi eri osia ja se on ainoastaan positiivinen asia.

Lähde: SportBible