© Kuva: Getty Images

Ukraina – Suomi: Vastus kovenee

MM-karsinnat
Ukraina – Suomi
Sunnuntai 28.03. klo 21:45

Viikolla Suomen MM-karsintalohko sai sangen mielenkiintoisen alun: Huuhkajat tasasivat jännittävien vaiheiden jälkeen pisteet Bosnia & Hertsegovinan kanssa ja Ranska joutui tyytymään tasapeliin kotonaan Ukrainaa vastaan. Huuhkajien vastus kovenee sunnuntaiksi ja lisää köyttä joudutaan antamaan vieraspelin vuoksi. Suomi ei ole kuitenkaan ottelussa vailla mahdollisuuksia.

Ukraina pelasi Ranskaa vastaan sangen hyvän pelin. Onnistuneen puolustuspelin tuloksena puolustava maailmanmestari ei saanut turhan montaa hyvää paikkaa. Andriy Shevchenkon suojattien tasoitus oli sen sijaan onnekas kimmoke puolustajan jalasta omaan maaliin. Tulos on mieluisa marraskuun tappiollisten Kansojen liigan otteluiden jälkeen. Shevchenkolta puuttuu kourallinen miehiä loukkaantumisten ja koronan vuoksi, mutta korvaajat ovat hyvää luokkaa.

Suomen tulee tiukentaa puolustustaan Ukrainaa vastaan – Bosniaa vastaan oltiin ajoittain vaikeuksissa. Markku Kanerva joutuu tulemaan toimeen ilman Jere Urosta ja myös Tim Sparvia. Jesse Joronen jatkaa maalilla – mies esitti Bosniaa vastaan pari makeaa torjuntaa. Teemu Pukki oli todella kovassa lyönnissä viikkomatsissa ja mies olisi voinut tehdä enemmänkin kuin kaksi maalia. Glen Kamara jatkaa tuiki tärkeässä roolissaan ja on Pukin ohella Huuhkajien toinen MVP.

Lyö vetoa ottelusta:

Ukraina on suosikki, mutta Huuhkajien mahdollisuudet piilevät onnistuneissa vastaiskuissa ja Pukin kliinisessä viimeistelyssä. Vetopuolella jännitysvedoksi kelpaa oikein hyvin Suomen venyminen pisteille: Aasialainen tasoitus, Suomi +0.5 kertoimella 2,23.