H-hetki lähestyy. Suomen ja Bosnia ja Hertsegovinan välinen MM-karsintojen avausottelu käynnistyy kello 21.45. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi lyhyesti V Sportin lähetyksessä avauskokoonpanon valintojaan.

Suomen avauskokoonpanossa oli useampi yllätys. Kapteeni Tim Sparv aloittaa vaihtopenkiltä ja keskikentällä aloittavat yllättäen Onni Valakari ja Joni Kauko.

– Kolme topparia. Lähtökohtaisesti puolustetaan 5-3-2-muodossa ja hyökätään 3-4-3-ryhmityksellä. Tilanne määrittää, mutta tuo on lähtökohta. Oletettavasti Bosnia lähtee 4-3-3:lla. Kohta nähdään, Kanerva avasi V Sportin (Elisa Viihde Viaplay) lähetyksessä.

Hyökätessä luultavasti Robin Lod ja Onni Valakari nousevat ylemmäs kymppialueen taskuihin ja keskikentän keskustaan jäävät Joni Kauko ja Glen Kamara. Lisäksi wingbackit Nikolai Alho ja Niko Hämäläinen nostavat ylemmäs. Alas jää kolmen topparin linja, jossa ovat Paulus Arajuuri, Joona Toivio sekä yleensä oikeana laitapuolustajana nähty Jukka Raitala.

Valakarin valintaa avaukseen voidaan pitää vähintäänkin yllättävänä, vaikka otteet Kyproksen pääsarjassa Pafosin riveissä ovat olleet erinomaisia. Kanerva perusteli Valakarin valintaa avaukseen seuraavasti:

– Ensinnäkin näytöt maajoukkueessa muun muassa Ranskaa vastaan ja otteet Pafosissa. On tässä ollut pohdittavaa, joidenkin pelaajien kanssa ollut pientä sairastelua sun muuta. Pitänyt myös miettiä, minkälaista pelaajatyyppiä tarvitaan, Kanerva sanoi.

Kanervan avauskokoonpano sai asiantuntija Pasi Rautiaisen innostumaan.

– Kuumat pelaajat näyttämölle. Heillä on nyt pelikokemusta ja he ovat lämpimiä. Tykkään, että Kauko ja ”Simpan kundi” (Valakari) pääsevät heti alusta lähtien näyttämään. He tietävät itsekin, että nyt on se sauma, Rautiainen kommentoi V Sportin studio-osuudessa.

Valakari on tehnyt Kyproksen pääsarjassa 13 täysosumaa. Huuhkajien sopii toivoa, että ruuti on kuivaa myös tänä iltana.

LUE MYÖS: