Markku Kanerva julkistaa huomenna keskiviikkona joukkueensa Huuhkajien MM-karsintoihin ensimmäisiin otteluihin Bosniaa ja Hertsegovinaa sekä Ukrainaa vastaan. Lisäksi Suomi kohtaa harjoitusottelussa Sveitsin. Otteluista ensimmäinen pelataan Helsingissä ja kaksi muuta vieraissa.

Suomen pelaajatilanteen ikävin asia on, ettei Bayer Leverkusenin ja Huuhkajien luotettava ykkösvahti Lukas Hradecky ole käytettävissä akillesjännevammansa vuoksi. Karsintapeleissä torjuntavastuun saanee Brescian Jesse Joronen.

Loukkaantuneena on lisäksi ainakin Häckenin Jasse Tuominen. Jere Uronen sairastui puolestaan koronavirukseen eikä välttämättä ehdi pelikuntoon karanteenistaan otteluihin mennessä. Karsinta-avauksesta Uronen olisi joka tapauksessa pelikieltonsa takia sivussa.

Iso kysymysmerkki monien mielissä on varmasti se, millä tavalla koronaviruksesta johtuvat matkustusrajoitukset vaikuttavat Suomen joukkueen kokoonpanoon. Kerroimme aiemmin tiistaina, että muun muassa Itävalta joutuu karsinta-avaukseensa erittäin varamiehisenä. Itävalta kohtaa ensimmäisessä ottelussaan vieraissa Skotlannin eikä saa peliin lukuisia Saksan Bundesliigassa pelaavia pelaajiaan Saksan karanteenimääräysten vuoksi.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagranden mukaan Huuhkajien johdon tiedossa ei ole toistaiseksi kuitenkaan mitään, mikä estäisi esimerkiksi Britteinsaarilla pelaavia pelaajia Teemu Pukin ja Glen Kamaran johdolla tulemasta maajoukkueen mukaan.

– Tällä hetkellä maajoukkuepelaajien matkustuksen osalta ei ole muutoksia tiedossa. Meillä on käytössämme UEFA:n protokolla, ja sen mukaan liikutaan, Casagrande vastasi tekstiviestitse SuomiFutiksen tiedusteluun.

Syksyllä koronatilanne ja ahdas kalenteri estivät Suomen MLS-pelaajia saapumasta maaotteluihin, mutta kausi 2021 ei MLS:ssä ole vielä käynnissä. Niinpä myös Jukka Raitala, Robin Lod ja Lassi Lappalainen lienevät rajoitusten puolesta käytettävissä.

– Kaikki on kunnossa toistaiseksi, Casagrande kuittasi.