Bayern Münchenin valmentaja Hansi Flick räväytti lauantaina, kun hän ilmoitti haluavansa purkaa työsopimuksensa Bayernin kanssa kuluvan kauden päätteeksi. Flickin ja Bayernin sopimus jatkuisi vielä kaksi vuotta kesään 2023 saakka. Flickiä on viety huhuissa Saksan A-maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi, joskaan sitä hän ei uudeksi toiveosoitteekseen vielä vahvistanut.

Bayern München pitää Flickin tilannetta vielä kaukana loppuunkäsitellystä. Valmentajan tahto on selvä, mutta Bayern ei vielä luvannut, että sopimus tullaan purkamaan, vaan se julkaisi sunnuntaina asiasta kotisivuillaan oman tiedotteensa.

– Lauantaina Bayernin päävalmentaja Hansi Flick kertoi julkisesti toivovansa, että hänen kesäkuuhun 2023 ulottuva sopimuksensa purettaisiin ennen aikojaan tämän kauden päätteeksi. Hansi Flick oli kertonut tästä toiveestaan Bayern Münchenin johtokunnalle jo viime viikon aikana, tiedotteessa todettiin.

– Hansi Flick ja FC Bayern sopivat sitten, että huomio pidettäisiin täysin otteluissa Wolfsburgia, Bayer Leverkusenia (20.4.) ja Mainzia (24.4.) vastaan, jottei koko seuran täydellistä keskittymistä näihin tärkeään kolmeen otteluun häirittäisi.

– FC Bayern ei hyväksy nyt nähtyä Hansi Flickin yksipuolista viestintää ja aikoo jatkaa keskusteluja sovitun mukaisesti vasta Mainz-ottelun jälkeen.

Lisämaustetta soppaan tuo se, että myös Flickin apulaisvalmentaja Miroslav Klose haluaa poistua seurasta vain yhden vuoden palvelusvuoden jälkeen. Hyökkääjälegendan sopimus kattoi vain tämän kauden, mutta jatkosta ei ole Klosen mukaan neuvoteltu.

Syy lähtöhaluihin ei ole kuitenkaan siinä, vaan ”seurajohdon viestinnässä”. Vuoden 2014 maailmanmestari vahvisti jossain määrin Bildille huhut siitä, ettei Flickin ja urheilujohtaja Hasan Salihamidzicin yhteistyö ole sujunut toivotulla tavalla, vaan kaksikolla on ollut runsaasti erimielisyyksiä muun muassa pelaajapolitiikkaan liittyen.

– Minulle henkilökohtaisesti ei ole minkäänlainen ongelma, ettei seura ole vielä keskustellut lainkaan kanssani. Minua alkoi varsinaisesti mietityttää se, miten täällä kommunikoidaan toinen toistensa kanssa, Klose totesi Bildille.

[readmore from=Bayern-München]

– Vaikka aina ei olisikaan samaa mieltä, pitää toista ehdottomasti aina kunnioittaa. Uli Hoeneß ja Kalle Rummenigge tekivät tästä seurasta maailmanluokan seuran, koska heille kyse oli aina FC Bayernista eikä henkilökohtaisesta turhamaisuudesta.

Lähteet: Bayern Münchenin kotisivut ja Transfermarkt