Bayern Münchenin leirissä toivotaan Robert Lewandowskin pikaparantumista – Sky kysyi tähtihyökkääjän tuoreita tuntoja

© Kuva: Getty Images

Bayern München sai taipua keskiviikkona vauhdikkaassa ja viihdyttävässä Mestarien liigan puolivälierien avausosassa PSG:lle maalein 2-3. Bayern hallitsi viime kauden loppuottelun ensimmäistä uusintaa, mutta etenkin kaksi maalia tehneen Kylian Mbappén ja kymmenen torjuntaa tehneen Keylor Navasin vireet olivat isännille liikaa.

Ottelussa tehtiin jo avausjaksolla kolme loukkaantumisista johtunutta vaihtoa, ja jo etukäteen molemmilla joukkueilla oli useita harmillisia poissaoloja. Pahimmat iskut olivat osuneet Bayern Münchenin leiriin, sillä se joutui huippuotteluun ilman polvivaivaista Robert Lewandowskia ja koronatartunnan saanutta Serge Gnabrya.

Vaikka Eric-Maxim Choupo-Moting ja Thomas Müller maalin mieheen tekivätkin, näkyi viime vuonna FIFA:n The Best -palkinnolla palkitun Lewandowskin puuttuminen Bayernin pelaamisessa itsestään selvästi. Maailman parhaan pelaajan jääminen sivuun on aina kova pala.

Lewandowski sai lievähkön polvivammansa Puolan 3-0-voittoon päättyneessä Andorra-ottelussa maaliskuun maaottelutauolla. Monet Bayernin kannattajat toivovat varmasti, että puolalainen ehtisi toipua kuntoon ensi tiistaina Pariisissa pelattavaan otteluparin toiseen osaan. Sky kysyi asiaa keskiviikkoiltana ottelun alla Lewandowskilta itseltään. Tulos oli valitettavasti se, että Lewandowski sammutti toiveet pikaisesta kentille palaamisesta.

– Ei, se peli tulee vielä liian aikaisin, Lewandowski totesi ykskantaan.

– Teen kaikkeni päästäkseni taas kentälle. Palaan kuitenkin vasta, kun tunnen oloni aidosti hyväksi ja varmaksi. Ei tunnu lainkaan hyvältä istua kotona.

Lewandowskin puuttuminen tekee Bayern Münchenin takaa-ajosta vaikeampaa, mutta lähtökohdat ja eilisen huippuottelun tapahtumat antavat odottaa tiistain kohtaamisestakin huikeaa spektaakkelia.