FC Inter -kausiennakko 2021: Materiaalin leveys ei riitä mestaruustaistoon – erinomainen työ jatkuu silti menestyksekkäästi

© Kuva: Juha Tamminen

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo
FC Inter Turku
 • Perustettu: 1990
 • Stadion: Veritas Stadion
  • Kapasiteetti: 8 072
 • Pelaajabudjetti kaudella 2021: 670 000 euroa
 • Kotiasu: Sinimusta
 • Vierasasu: Punainen
 • Mestaruudet: 1
 • Hopeaa: 4
 • Pronssia: –

Nälkä kasvoi syödessä – kaksi hopeaa lopulta pettymys

Inter jäi liigassa ja cupissa HJK:n taakse. Kuva: Juha Tamminen.
 • Veikkausliiga: hopeaa
 • Pisteet: 41
 • 12 voittoa, 5 tasapeliä, 5 tappiota
 • Maaliero 36-17
 • Suomen Cup: hopeaa

FC Interin kausi 2020 osoittautui lopulta varsin onnistuneeksi. Kaikkien muiden tapaan poikkeusoloissa toimineen joukkueen kaksi hopeasijaa ovat todisteina tästä – samoin kuin edellisen kauden mestarijoukkue KuPS:n jääminen molemmissa kilpailuissa taakse, olkoonkin että äärimmäisen niukasti.

Jalkapallojoukkueissa, sarjasta tai maasta riippumatta, pinnallisin huomio kiinnittyy usein hyökkäyspäähän. Kun joukkue menestyy, poimitaan esiin ensimmäisinä maalintekijät. Turkulaisten hyökkäys oli kieltämättä kaudella kovaa luokkaa, etenkin Filip Valencicin ja Benjamin Källmanin palattua tuttuun paitaan. Toisaalta kovan kaksikon saapuminen myös sotki hyökkäystä hetkellisesti; Timo Furuholm oli paukuttanut kovaa rekordia jo ennen paluumuuttajien ilmaantumista.

Kapteeni Furuholm oli joukkueen paras, ja koko sarjan kolmanneksi paras maalintekijä kymmenellä osumallaan – edelle ylsivät vain entinen joukkuetoveri, viime kaudella IFK Mariehamnia edustanut Albion Ademi, sekä pörssin maskulainen kärki, HJK:n Roope Riski. ”Furkka” loisti myös syöttötilastossa, tarjoillen maalitilanteen kaudella viiteen otteeseen, mikä oli liigan toiseksi paras saldo.

Kaudella 2020 kolme joukkuetta päästi vain 17 maalia: mestari HJK, Honka, sekä Inter. Takalinjojen sekä parhaimmillaan edelleen loistavan maalivahti Henrik Moisanderin peli siis toimivat.

Puolustuksen johtohahmo, ehkä koko sarjan paras toppari Rick Ketting sai oivaa tukea Juuso Hämäläiseltä, ja kaudella isoa läpimurtoa tehneeltä omalta kasvatilta, Arttu Hoskoselta. Joukkueen rakentamisessa puolustukseen oltiin kiinnitetty selkeästi huomiota. Laitapakkien muututtua päävalmentaja José Riveiron aikana käytännössä wingbackeiksi, oli ryhmässä myös toppariosastolla toimivia vaihtoehtoja kuten Martti Haukioja ja Noah Nurmi.

FC Inter oli HIFK:n lisäksi ainoa sarjan joukkue, joka kykeni kaatamaan perinteisen ylivoimaisesti kaudella lopulta esiintyneen HJK:n – sekin kertoo jotain.

Naapurin TPS teki viime kaudella jälleen visiitin pääsarjaan, ja aiheutti Interille tuskaa. Kauden ensimmäisessä Turun Derbyssä mustavalkoiset onnistuivat repimään 1-0-voiton. Toisessa kohtaamisessa oli jo Palloseuran lopulta toteutuneen putoamisen tunnelmaa, Inter vei pelin 3-0.

Interin kannattajien näkökulmasta kausi oli melko merkillinen. Kaikenpuolisen epävarmuuden vallassa alkaneelta sesongilta ei välttämättä ennakkoon odotettu nähdyn kaltaista suoritusta, mutta nälän kasvaminen syödessä oli väistämätöntä – ainakin Suomen Cupin kakkossija oli sittenkin pettymys.

Mitä siirtoja Inter teki talvella? Entä ketkä jättivät joukkueen kauden jälkeen? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Seuraavalla sivulla talven siirrot ja pelaajalista

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!