FC Inter -kausiennakko 2021: Materiaalin leveys ei riitä mestaruustaistoon – erinomainen työ jatkuu silti menestyksekkäästi

Olet kausiennakon sivulla 4.

Kausiennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista. 

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

José Riveiro on palauttanut uinuvan jättiläisen raiteilleen

José Riveiron sopimus Interin kanssa on katkolla kauden jälkeen. Kuva: Juha Tamminen.

Valmennusryhmä

  • Päävalmentaja: José Riveiro
  • Valmentaja: Sergio Almenara
  • Fysiikkavalmentaja: Michel Bellver
  • Maalivahtivalmentaja: Juhanjo Roa
  • Talenttivalmentaja: Erol Ates

Josè Riveiro aloittaa Interin päävalmentajana kolmannen kautensa. Riveiron alaisuudessa Inter on ollut molempina kausina hopealla, mikä on espanjalaisvalmentajalta vahva työnäyte. Kaiken kukkuraksi Suomen Cupista tuli viime kaudella myös hopeinen mitali.

Riveiro olikin vuonna 2018 juuri sitä, mitä Inter tarvitsi vaikeampien vuosien jälkeen. Job Dragtsman jälkeen Interissä kävivät kokeilemassa vakituisina valmentajina Shefki Kuqi ja Fabrizio Piccareta, joiden molempien pestit päättyivät ennen aikojaan.

Riveiro on tuonut Interiin pysyvyyttä ja jatkuvuutta. Peliä on kehitetty joka kausi, mutta 3-4-3-muodon peruselementit ovat pysyneet samoina. Inter on ollut Riveiron alaisuudessa vahvasti laitoja hyödyntävä joukkue, joka pyrkii hyödyntämään pelaajien ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka Riveiron kokemus päävalmentajana onkin vielä melko ohut, on hän saanut tehdä töitä isoissa suomalaisissa organisaatioissa. Esimerkiksi HJK:ssa Riveiro työskenteli Mika Lehkosuon valmennusryhmässä. Riveiro oli tärkeä tekijä HJK:n palattua mestariksi kaudella 2017. Riveiro oli Lehkosuon valmennustiimin puuttuva palanen.

Mielenkiintoinen anekdootti on myös Riveiron ja Kuqin yhteinen historia PK-35 Vantaassa. Riveiro erosi, kun työskentely Kuqin kanssa kävi hänen omien sanojensa mukaan mahdottomaksi. Lopulta Kuqin tie vei Interiin, jossa turkulaisseura säästyi vaivoin putoamiselta kaudella 2016. Lopulta kaudella 2017 Kuqi sai potkut ja Piccareta jatkoi hänen työtään.

Piccareta jätti Interin henkilökohtaisiin syihin vedoten kaudella 2018. Monen mutkan kautta Interin peräsimessä on nyt Kuqin entinen apuvalmentaja Riveiro, jonka sopimus kattaa kauden 2021. Mielenkiintoista onkin seurata, saako Inter pidettyä Riveiron vielä pidempäänkin.

Peliryhmitys – muoto

José Riveiro suosi viime kaudella muodostelmia 3-4-3 ja 3-4-2-1. Ryhmitys muuttuu jossain määrin lennosta sen mukaan, ollaanko hyökkäämässä vai puolustamassa.

Joukkueen hyökkäyskalusto ei ole valtavan leveä, johtuen osin Riveiron suosimasta wingback-systeemistä. Perinteisistä laitapuolustajista ei tämän takia pitäisi ehkä Interin kohdalla puhua lainkaan. Alla vaihtoehtoja varsinaisille hyökkäyspään tonteille.

Vasen laita:
Taiki Kagayama, Matias Ojala, Pibe

Oikea laita:
Taiki Kagayama, Matias Ojala, Pibe

Kymppipaikka:
Taiki Kagayama, Aleksi Paananen, Alejandro Sanz, Pibe

Kärki:
Timo Furuholm, Benjamin Källman, Jasper Yrjäs

Puolustaja-nimikkeellä virallisesti operoivista pelaajista ennen muuta Jesper Engströmin, Juho Hyvärisen ja Martti Haukiojan pelistä iso osa tapahtuu hyökkäyspäässä, silloin kun joukkue ylöspäin on pelaamassa.

Keskikentän toiminta on vielä toistaiseksi melko hämärän peitossa. Pelin tekemiseen aiemmin merkittävästikin osallistuneen Álvaro Muñizin lähdettyä vastaavaan rooliin jäi oikeastaan vain Aleksi Paananen. Hänen ollessaan kentällä asiat rullaavat kyllä, mutta talvella saapuneiden espanjalaisten, Piben ja Sanzin tekemisestä ei loukkaantumistenkin sävyttämän hitaahkon käynnistymisen vuoksi ole saatu vielä selviä näyttöjä.

Anthony Annan on Interissä yhä selkeä avauksen pelaaja. Kuva: Juha Tamminen.

Joka paikan höylä Ojala saattaa toimittaa tarpeen mukaan keskikentällä, jonka alemmalla osastolla Anthony Annanin kokemusta ei ole syytä väheksyä. Ghanalaisen otteet saattavat ailahdella, mutta rautainen tausta on Interille arvokas asia. Kokemusskaalan toisesta päästä löytyy toisaalta myös keskikentän pohjalla käyttökelpoinen Noah Nurmi, jonka tekemisessä on paikoin seuran kasvatti Kaan Kairisesta muistuttavia elementtejä.

Puolustus on, kuten aiemmin mainittua, kovaa luokkaa. Toppariosastolla Juuso Hämäläinen on kärsinyt toistuvista loukkaantumisista, mutta on pelikunnossa ollessaan todella luotettava tekijä. Täsmälleen samaa voi sanoa Kettingistä, sekä akatemiakasvatti Arttu Hoskosesta, jonka nimeäminen läpimurtoa odottaviin pelaajiin ei olisi sekään ollut väärä ratkaisu. Martti Haukiojalla on sekä nuoruuden intoa että kokemusta – hänenkin roolinsa saattaa kauden mittaan kasvaa suureksi.

Maalivahtipuolella ei liene tapahtumassa muutoksia; konkari Henrik Moisander on edelleen ehdoton ykköstorjuja Aati Marttisen jäädessä adjutantin osaan.

Interin ihanneavaus (3-4-1-2)

FC Interin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021.

Monenneksi Inter sijoittuu ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta