VANTAA. Suomi on ensimmäistä kertaa historiassa futsalin EM-lopputurnauksessa.

Kisapaikka varmistui 3-2-voitolla Belgiasta. Voittomaalin viimeisteli Suomen kapteeni Panu Autio, kun pelaamatta oli reilu kolme minuuttia.

Suomi johti tilanteessa 2-1, ja Belgia haki tasoitusta ilman varsinaista maalivahtia. Autio onnistui riistämään pallon Suomen kenttäpuoliskolla ja sai sutaistua jonkinlaisen laukauksen kohti maalia. Annetaan Panu Aution itse kertoa, mitä tilanteessa tapahtui.

– Oltiin valmistauduttu siihen, että pelataan lopussa alivoimalla, Autio kertasi pelin jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

– Tiesin, että olisin lopussa kentällä. Tänään ehdin ajatella monta kertaa – minulla oli sellainen fiilis – että puttaan sen lopussa tyhjiin.

– Se laukaus ei lähtenyt kovin kovaa ja taisi ottaa kimmoketta Belgian pelaajaan. Se ei ollut menossa ihan keskelle, vaan aika maalin reunaan. Taisin vielä jäädä polvilleni lattialle.

– Uskalsin lopulta nostaa kädet ylös vähän ennen kuin se meni maaliin. Mutta oli siinä vielä kolme minuuttia jäljellä. Piti ottaa nopeasti kierrokset alas.

Belgia toden totta vielä kavensi 2-3:een alle minuutti Aution maalin jälkeen. Suomi onnistui kuitenkin pitämään pintansa, ja nyt joukkue on ensimmäistä kertaa EM-kisoissa.

LUE MYÖS: Suomi EM-kisoihin! Futsalmiehet kukistivat Belgian dramaattisessa ratkaisupelissä

LUE MYÖS: Some meni sekaisin Suomen futsalmiesten kisapaikasta – ”Hiljentykäämme hetkeksi tosiasian äärelle”