Suomen miesten futsalmaajoukkue on lunastanut paikan historiansa ensimmäisiin EM-kisoihin. Suomi kaatoi tiistaina Belgian 3-2 Vantaalla ja sijoittui siten karsintalohkossaan toiseksi. Jo ennen ottelua oli tiedossa, että pelin voittaja pääsee parhaiden lohkokakkosten joukossa lopputurnaukseen.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja tilanteita nähtiin kummassakin päädyssä. Belgian avausnelikko painoi kentällä pitkiä minuutteja. Pelin edetessä Suomen ykköskentällinen paransi pallollista pelaamistaan ja sai luotua painetta Belgialle enenevissä määrin.

Ensimmäistä jaksoa oli jäljellä viisi minuuttia, kun tuomaristolta nähtiin erikoinen päätös. Belgian Ahmed Sababti kaatoi Iiro Vanhan aivan rangaistusalueen tuntumassa, mutta aikalisän jälkeen tuomari kantoi pelivälineen monta metriä kauemmas rikkeen tapahtumapaikasta. Vanha tykitti tulisesti, mutta belgialaistorjuja Moustafa Idrissi torjui.

Tauolle mentäessä kummallakin oli kasassa kymmenen maalintekoyritystä.

Toista jaksoa oli takana reilut kolme minuuttia, kun Suomi siirtyi johtoon. Juhana Jyrkiäinen riisti pallon ja syötti Vanhalle, joka chippasi pelivälineen ohi Idrissin, ja Jyrkiäinen viimeisteli vielä itse maaliviivalta.

Belgian Leo puki maalivahdin paidan ylleen ottelun loppuhetkillä, ja vieraat rupesivat pyörittämään. Lopulta Belgia sai pelattua pallon muodon sisään Ibrahim Adnanelle, joka käännähti nopeasti ja laukoi pallon verkon perukoille.

Suomi siirtyi kuitenkin takaisin johtoon lähes heti aikalisän jälkeen. Jarmo Junno ohitti vartijansa ja petasi loistopaikan Vanhalle, joka viimeisteli komeasti lähietäisyydeltä.

Belgia ryhtyi jälleen pyörittämään viidellä kenttäpelaajalle, mutta se kostautui heti ensimmäisen syöttövirheen jälkeen. Panu Autio sai pallon itselleen syvällä Suomen puoliskolla ja laukoi pelivälineen tyhjänä ammottavaan Belgian verkkoon.

Vieraat jatkoivat viidellä pyörittämistä ja kavensivat nopeasti. Pallo pelattiin kulmaan Lucas Diniz Pinheirolle, joka yllätti Suomen maalivahdin Juha-Matti Savolaisen laukomalla pienestä kulmasta sisään.

Peliaikaa oli jäljellä 1,5 minuuttia, kun Belgia sai suoran punaisen kortin. Vanha riisti pallon ja oli etenemässä maalintekoon, kun Leo taklasi häneltä rumasti jalat alta. Suomi pääsi jauhamaan ylivoimalla peliajan loppuun.