Helmarit päätti Itävallan harjoitusleirinsä treenipeliin emäntämaata vastaan. Vaikka viiden ottelun voittoputki ja neljän ottelun nollaputki menivätkin poikki, oli esitys viisi sijaa Suomea ylempänä FIFA-rankingissa olevaa Itävaltaa vastaan pääosin pirteä. Avausjaksolla Itävalta rankaisi Suomen virheistä armotta, mutta toisella puoliajalla Suomikin löysi tehonsa. Loppunumeroiksi kirjattiin 2-2.

Ensimmäisen maalipaikan Suomi sai jo toisella minuutilla hyvän prässin seurauksena. Pallon sai Adelina Engman, joka tavoitteli laukauksellaan taka-alakulmaa, mutta Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger venyi hienoon torjuntaan.

Kuudennella peliminuutilla Itävalta iski juhlaotteluaan pelanneen Anna Westerlundin harmittavan, mutta karmean virheen seurauksena. Westerlund potkaisi pallosta ohi, Nicole Billa ryöväsi irtopallon ja sijoitti sen tarkasti ohi Tinja-Riikka Korpelan. Westerlundille A-maaottelu oli uran 131:s, ja hän nousi yksin Suomen eniten maaotteluita pelanneeksi naispelaajaksi.

Toisen kerran Suomen verkossa helähti 19. peliminuutilla. Itävalta riisti pallon keskialueella ja rynnisti vauhdilla eteenpäin. Hyökkäyksen päätteeksi Marie Therese Hobinger laukoi pallon Suomen topparien välistä voimalla maaliin.

31. minuutilla Eveliina Summanen antoi 25 metristä hyvän vapaapotkun kohti alanurkkaa, mutta jälleen Arsenalissa pelaava Zinsberger torjui laukauksen kulmapotkuksi.

38. minuutilla nähtiin Helmarien siihen asti paras maalipaikka. Espanjan pääsarjassa hienoa kautta pelaava Sanni Franssi riisti pallon 30 metristä, eteni kymmenisen metriä ja laukoi rohkeasti rangaistusalueen takaa kohti ylänurkkaa. Zinsberger jäi tällä kertaa kakkoseksi, mutta Franssin laukaus pomppasi ylärimasta maahan parikymmentä senttimetriä maaliviivan kentän puolelle. Ei ollut kavennusmaali kaukana.

Tauolle mentiin Itävallan 2-0-johdossa. Suomellakin oli omat paikkansa, mutta maalikehikko ja Zinsberger pitivät Helmarit vielä nollilla. Itävallan maalit syntyivät puolestaan ikävien henkilökohtaisten virheiden seurauksena.

Kun pelattiin toisen puoliajan kolmatta minuuttia, sai Itävalta jälleen loistopaikan maaliin. Barbara Dunst oli aivan yksin rangaistusalueella ja ehti ottaa pallon haltuunkin, mutta Dunstin laukaus painui reilusti yli maalin.

54. minuutilla iski kuitenkin Suomi. Tuija Hyyrynen antoi hyvän kulmapotkun, johon nousi röyhkeästi ja pelottomasti Eveliina Summanen. Pelaajaruuhka oli melkoinen, mutta Summanen onnistui puskemaan takatolpan kautta A-maajoukkueuransa kolmannen maalin.

Helmarit

@HelmaritFI
Helmarit kaventaa kulmapotkusta! Summasen tarkka pusku kimpoaa tolpan kautta maaliin - näin Suomi on taas mukana pelissä! #Helmarit #AUTFIN

Helmarien hyökkäyspeli soljui ajoittain erittäin mukavasti. 66. minuutilla Ria Öling löysi syötöllään rangaistusalueelta täysin vapaaksi unohdetun Sanni Franssin, mutta Franssin kuti karkasi valitettavasti liian korkeaksi.

Suomen painostus vain kasvoi ja kasvoi. 74. minuutilla Hyyrysen kulmapotku – tällä kertaa vasemmalta – löysi jälleen Eveliina Summasen, mutta Summasen pusku pysähtyi kuitenkin pelaajasumaan ennen maaliviivaa. Jälkitilanteesta Emma Koivisto laukoi hyvin, mutta Zinsberger torjui jälleen.

Helmarien illan suuri hahmo oli kuitenkin Kristianstads FC:ssä pelaava keskikenttäpelaaja Eveliina Summanen, joka pelasi valtavalla itseluottamuksella. Summanen harhautti itävaltalaispelaajan ja lähti rohkeasti laukomaan 20 metristä. Kuti onnistui täydellisesti ja kiersi upeasti takaylänurkkaan. 22-vuotias Summanen tuplasi yhdessä ottelussa A-maaottelumaaliensa määrän.

Helmarit

@HelmaritFI
MIKÄ POMMI! 💣 Summanen laukoo upeasti yläkulmaan ja tuo Suomen tasoihin! #Helmarit #AUTFIN

Enempää maaleja ei nähty, joten loppunumeroiksi kirjattiin 2-2. Suomi voitti laukaukset kohti maalia 6-3, ja loi ehkä vähän emäntiä enemmän maalipaikkoja. Takaiskumaaleissa suomalaisilta nähtiin harmillisen helppoja virheitä, mutta toisaalta 2-2-tasoitusmaali oli Summasen komea henkilökohtainen yksilösuoritus.