Huuhkajat-hyökkääjä Rasmus Karjalainen joutuu jättämään EM-kisat väliin kaulavamman vuoksi.

25-vuotias Karjalainen sai harjoituksissa pallon päähänsä kuukausi sitten, eikä hänen vammansa ole parantunut.

Ruotsalaisseura Örebro SK tiedotti tänään verkkosivuillaan, että Karjalainen tarvitsee vielä vähintään kuusi viikkoa lepoa. Seuraavan kerran suomalaishyökkääjä menee röntgenkuviin 14. kesäkuuta.

– Seuraava röntgenkuva on 14. kesäkuuta, joten vaikka se paranisi nopeammin, emme saa sitä selville kuin vasta silloin, Karjalainen sanoi.

Huuhkajat aloittaa EM-kisoihin valmistautumisen jo toukokuun lopulla. EM-kisojen avausottelu pelataan 12. kesäkuuta Tanskaa vastaan. Karjalaisen nimi voidaan siis jo tässä kohtaa pyyhkiä pois Markku Kanervan papereista.

– Ensimmäinen (EM-kisojen) ottelu on 12. kesäkuuta, joten se on myös ennen seuraavaa röntgenkuvaa. Joukkue kokoontuu ja aloittaa leirin jo toukokuun lopussa. On surullista sanoa, mutta se on mahdotonta (että hän olisi mukana kisoissa), Karjalainen sanoo pettyneenä.

[readmore from=Huuhkajat]

Karjalainen on kiitollinen siitä, että hänen vammansa löydettiin edellisen maajoukkuekomennuksen aikana. Suomalaishyökkääjän kaulavaltimosta oli revennyt verisuoni ja hänet vietiin välittömästi sairaalaan. Vamma olisi voinut olla hengenvaarallinen.

– Olin onnekas, että he löysivät sen. Olen todella kiitollinen siitä. Tämä tuntuu nyt vaikealta, mutta minun on ajateltava positiivisesti ja keskityttävä kuntoutukseen, Karjalainen sanoi.

Karjalainen debytoi Suomen A-maajoukkueessa kesäkuussa 2018. Tähän mennessä hän on pelannut 13 maaottelua, joissa on syntynyt yksi maali.