Ruotsin pääsarjakausi on käynnistynyt tänä viikonloppuna. Neljä ottelua on jo pelattu, ja sunnuntaina pelataan vielä kaksi. Kierros päättyy maanantaina kahteen viimeiseen otteluun.

Sunnuntain kello 18.30 alkavissa iltaotteluissa nähdään myös suomalaisväriä. Ottelussa Elfsborg-Djurgården vieraiden keskikentän keskustassa pelaa Huuhkajien luottomies Rasmus Schüller. Suomessa varttunut, mutta nuorisomaajoukkuetasolla Albaniaa edustava Albion Ademi puolestaan aloittaa DIF:n vaihtopenkillä. Kotijoukkueen Leo Väisänen toipuu yhä jalkaleikkauksestaan.

Toinen Djurgårdenin kahdesta päävalmentajasta, Thomas Lagerlöf, kertoi Fotbollskanalenille, että Schüllerin otteisiin ollaan oltu harjoituskauden aikana erittäin tyytyväisiä. 29-vuotias suomalainen on saanut heti harjoituspeleissä suuren pelillisen roolin. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta, sillä avainpelaajista muun muassa Jesper Karlström ja Fredrik Ulvestad poistuivat riveistä, ja joukkueeseen tuli kaikkiaan 11 uutta pelaajaa.

– Kaikki tulokkaat ovat tehneet vaikutuksen eri tavoin, mutta samalla heihin kaikkiin on kohdistunut erilaisia odotuksia. Rasmus Schüller on kuitenkin todellakin vastannut odotuksia.

– Schüller värvättiin pelaajaksi, joka voi kantaa suurta osaa joukkueesta ja joka voi ottaa vastuuta enemmänkin kuin vain itsestään. Hän on totisesti tehnyt sen, Lagerlöf kehui suomalaista.

[readmore from=Schüller-Rasmus]

Erityisen tyytyväinen valmentaja on siitä, kuinka nopeasti Schüller on sopeutunut joukkueeseen.

– Se tuntuu tietysti hyvältä. Sellaisia pelaajia tarvitaan, jos haluaa menestyä myös vaikeina aikoina, kun joukkueella on loukkaantumisia ja sellaista. Kun joukkueessa ja kentällä on enemmän vastuunkantajia, on voittanut paljon. Rasmus on pelaaja, joka tekee kanssapelaajistaan parempia. Sellaisia pelaajia on tärkeää saada kentälle.